Stockholm

Allt om Adam Woods: Tidigare tv-satsning, längd och flickvän

Adam Woods.
Adam Woods. Foto: Adam Ihse/TT/Björn Larsson Rosvall/TT

Adam Woods tävlar i Melodifestivalen 2023. Undrar du var han bor? Hur lång han är? Eller känner du igenom honom sedan tidigare – men minns inte varifrån? Då har du kommit rätt! Här listar Nyheter24 det du behöver veta om artisten.


Läs mer

Adam Woods, 21, heter egentligen Adam Allskog är en artist, låtskrivare och musikproducent från Stockholm. 

Han medverkar i Melodifestivalen 2023 tillsammans med artisten Jon Henrik Fjällgren, 35, och dj:n Arc North, egentligen Oscar Christiansson, 25. Han gjorde sin scendebut på musiktävlingens första semifinal i Göteborg 4 februari.

Trion tävlar med låten "Sávezan" som betyder "min lilla Sáve" på samiska och är tillägnad Jon Henriks Fjällgrens dotter. Låtens budskap kan appliceras på alla sorters kärlek, menar Adam Woods som intervjuats av TT Nyhetsbyrån.

– Vi vill göra något storslaget. Känslan av att du står på en bergstopp och skriker ut din kärlek. Låten handlar om passion och alla former av kärlek, vare sig det är till Jon Henriks dotter eller någon man inte har hittat än. Det är ett starkt budskap och det kommer att förmedlas på scenen, säger Adam Woods till TT.

Vem är Adam Woods?

Adam Allskog föddes den 14 mars 2001 och är uppvuxen i Vaxholm och Täby utanför Stockholm. I dag är han bosatt i södra Stockholm tillsammans med en jämnårig kvinna.

Adam Woods, Jon Henrik Fjällgren och Arc North. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Adams Woods tidigare tv-satsning

Om du undrar varför du känner igen Adam Woods från så beror det på att han 2018 och ett år senare sökte till tv-programmet Idol och gjorde audition för juryn som gav honom den åtråvärda guldbiljetten.

Hur lång är Adam Woods?

Enligt Adam Woods stagepool-profil är han 190 centimeter lång.

Vad heter Adams Woods på Instagram?

Adam Woods heter @imadamwoods på Instagram. Där kan du få en bättre inblick i Woods artistliv.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.