Margaux Dietz skrattar åt en död 12-åring
Nyheter24:s Quetzala Mikko Blanco undrar varför Margaux Dietz skrattar åt en död 12-åring. - Foto: Malva Engstedt, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Exakt vad tycker Margaux Dietz är det roliga med döda barn?

KRÖNIKA. Margaux Dietz trappvideo och blackface-bilder går att förlåta, men när Margaux Dietz i en ny kommentar skrattar åt döda barn så har alla gränser passerats, skriver Nyheter24:s Quetzala Mikko Blanco


När Margaux Dietz "trappvideo" började spridas i sociala medier så tänkte jag direkt att...oj, ja... det där blev ju inte så bra. 

Reaktionerna lät inte vänta på sig – följarna rasade och Dietz samarbetspartners hoppade av en efter en. Det var helt enkelt inte populärt att skrattande filma en blodig, avtuppad man och låta sin son peta på honom. 

Margaux höll låg profil i ett par veckor. Men dagen innan julafton var det dags för Margaux stora comeback. Med pompa och ståt släppte SVT dokumentären "Kan vi förlåta Margaux?" där vi fick höra Margaux egna tankar om trappvideon och det drev som följde.

Så, kan vi förlåta Margaux? Ja, men snälla. Trappvideon var väl inte kanon men SÅ farlig var den faktiskt inte. Och framförallt inte om vi jämför med vad som komma skulle. För värre skulle det bli.

Tre veckor efter att SVT:s dokumentär om Margaux släppts så kunde Nyheter24 avslöja att Margaux år 2009 festade med blackface.

Margaux Dietz festade målad med blackface.

När vi fick bilderna som visade hur Margaux satt på Saltsjöbanan målad med blackface så tänkte jag direkt att...oj, ja...det där blev ju inte så bra. Men ändå – det var 2009, det var ju så länge sedan.

Alla är vi ju värda en andra chans, och kanske till och med en tredje chans. Samma dag som vi publicerade blackface-bilderna så avslöjade Expressen att Margaux även använt n-ordet i samma veva. 

Jag minns att jag tänkte, oj, det där var VERKLIGEN inte så bra.

Efter mycket om och men gick Margaux ut med en ursäkt.

Januari blev februari. Margaux Dietz sålde sin vindsvåning i Vasastan för 17 mill och har nu tonat håret. På Instagram berättar hon om lägenhetesförsäljningen, "en magisk outfit" och ett nytt projekt som ska handla om unga och psykisk ohälsa. 

En månad har gått sedan vi publicerade blackface-bilderna.

Nu, tänker man ju, att saker kanske skulle kunna återgå till det normala.

Men för Margaux Dietz verkar det inte riktigt fungera så. Ibland undrar jag om hon kanske skulle behöva ett datorkörkort? Kanske begränsad skärmtid? En god man som sköter hennes Instagram? För sociala medier kan hon ju uppenbarligen inte riktigt hantera. 

I sitt kommentarsfält fick Margaux nämligen IGÅR en kommentar från en följare som menar att folk ska släppa sånt som hänt i det förgångna.

"Ska ni inte dra upp att Britney Spears mamma körde på en 12 åring som dog? De är ju bara 47 år sen", skrev personen bland annat.

Margaux Dietz svarade: "omg hade ingen aning om det" och slängde in en skrattande emoji.

Margaux Dietz kommentar om den döda 12-åringen. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

En skrattande emoji som reaktion på att Britney Spears mamma Lynne körde ihjäl en 12-åring som lekte med sin cykel utanför sitt familjehem 1975.

Trevligt.

När jag såg Margaux skrattande emoji så tänkte jag direkt att...oj, ja... nu har hon gått över alla gränser som finns.

Trappvideon, blackface-bilderna och n-ordet har inte direkt gett mig intrycket att Margaux Dietz är en särskilt varm person med hög EQ. 

Men att det var så illa ställt att Margaux Dietz skrattar åt döda barn, det hade jag nog inte kunnat föreställa mig ens i min vildaste fantasi.

En av de som reagerade på Margaux skrattande kommentar var förövrigt Jennie Hedqvist, som år 2020 förlorade sin 16-åriga son Felix i en trafikolycka.

"Exakt vad är det som är roligt med det? Att ett barn dog eller?", skrev Jennie i Margaux kommentarsfält.

"Som mamma till en pojke som omkom i en trafikolycka så tycker jag bara det är smaklöst… ibland får man tänka längre än näsan räcker helt enkelt", skrev Jennie vidare.

"omg hade ingen aning om det", skrev Margaux Dietz och slängde in en skrattande emoji. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

Margaux har inte svarat på kommentarerna, och några timmar efter att Margaux skrattande emoji uppmärksammades av Bloggbevakning och yours truly så har de – vad jag kan se – nu raderats.

Jag vet inte en enda svensk influencer eller kändis som har satt i system att fucka upp på det sätt som Margaux Dietz gång på gång gör – och att skratta åt döda barn är BY FAR det allra sjukaste hon gjort.

Men vardagen rullar på för Margaux. Att skratta åt döda barn får inga konsekvenser. 

"Glad alla hjärtans dag! Ska vi försöka att bara sprida kärlek till varandra idag?!", skriver Margaux Dietz på Instagram idag. 

I kommentarsfältet skickar Bianca Ingrosso och Robin Mos hjärtan till Margaux och en annan följare skriver "Du är magisk glöm inte det".


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

igår 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.