Anders Öfvergård
Anders Öfvergård gör nu comeback i Kanal 5. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Anders Öfvergård gör comeback i Kanal 5: "Det är pirrigt"

Anders Öfvergård fick sparken från TV4 efter skandalfesten i Karibien. Men nu gör Anders comeback i Kanal 5 med ett nytt program. – Det är pirrigt, säger han.


Anders Öfvergård, 55, var en av Sveriges mest omtyckta tv-profiler. Han blev "Arga snickaren" i Kanal 5 med hela svenska folket, och ledde även "Fuskbyggarna", "Robinson" och "Anders knackar på" med stadig hand.

Därför fick Anders Öfvergård sparken från TV4

Men 2021 fick Anders Öfvergård sparken från TV4 där han varit anställd sedan 2016. Anledningen till att Anders fick sparken från TV4 var att han spårade ur på en slutfest för "Robinson" i Dominikanska Republiken, Karibien.

Anders Öfvergård var programledare för Robinson. Bildkälla: Stella Pictures.


Anders, som var full efter festligheterna, ville köra iväg i ett terrängfordon med en annan kollega som även den var berusad.

En kvinnlig kollega gick då mellan och försökte stoppa Anders och den andre att åka iväg i bilen. Anders höjde då rösten, tog tag i kvinnans handleder och inledde vad Expressen kallade för en "brottningsmatch".

Anders Öfvergård fick sparken från TV4 efter att ha betett sig olämpligt på en personalfest i Dominikanska republiken. Bildkälla: Simon Eliasson/TT Bild

Så fick Anders Öfvergård reda på att han fått sparken

I en intervju med Expressen berättade Öfvergård senare om hur han fick reda på att han fått sparken från TV4.
 
– Det tog de under ett möte med mig. Jag har inget agg, kritik eller ilska mot TV4 på något sätt. Det var jag som gjorde dem besvikna, inte åt andra hållet, sa Anders Öfvergård till Expressen.

Anders Öfvergård blev "Arga snickaren" med hela svenska folket. Bildkälla: Stella Pictures.

Anders Öfvergård gör comeback i Kanal 5

Men att TV4 har klippt banden till Öfvergård betyder inte att dörren för en tv-karriär är stängd för alltid. 

Nu gör nämligen Anders Öfvergård comeback – i Kanal 5. Anders nya program är baserat på den brittiska tittarsuccén Renovation Nation. 

Anders kommer möta svenska par och familjer som ska renovera exceptionella hus. Det kan handla om allt från ett slott, en skola från sekelskiftet eller en gammal tågstation.

– Det är pirrigt! Jag är peppad och drivs av att får göra ett helt nytt program där jag kan visa fler och andra sidor av mig själv. Det är även väldigt roligt att vara tillbaka på Kanal 5, det är lite som att komma hem igen, säger Anders Öfvergård i ett pressmeddelande.

Inspelningarna av Anders nya program har precis inletts.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!