Wahlgren och Wistam kritiserar Loreen
Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam diskuterar Loreens medverkande i Melodifestivalen. - Foto: Stella Pictures och Christine Olsson/TT

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistams känga till Loreen

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam poddade en timma innan finalen var avgjord och började diskuterade Loreens medverkan i Melodifestivalen...


Melodifestivalen 2023 tog slut i lördags när finalen avgjordes. Loreen var en stark vinnare med totalt 177 poäng på Friends Arena i Stockholm. Men Loreen har inte varit utan motgångar i årets Melodifestival. 

Under Loreens uppträdande under deltävlingen i Malmö så blev scenen stormad av en klimataktivist. Stormningen gjorde att Loreen fick en andra chans att få uppträda sitt bidrag en till gång, för att det skulle vara rättvist. SVT har fått kritik för att säkerheten inte är bra nog under tävlingen men har inte svarat på det.

Loreen återhämtade sig snabbt och tog sig till final direkt under första deltävlingen. Bildkälla: Johan Nilsson/TT

Under finalen av Melodifestivalen mötte Loreen återigen problem. Röken på scen kom nämligen i så stor mängd och var så pass tjock att den dolde artisten i flera kameravinklar. Tittarna var upprörda över detta under bidraget och tog ut sin ilska på SVT återigen. Men, stjärnan vann ännu en gång och ska till Liverpool, England, för att tävla i Eurovision Song Contest 2023. 

Loreen mitt i röken under finalen. Bildkälla: Christine Olsson/TT

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam kritiserar Loreen i podden

I måndags publicerade Pernilla Wahlgren, 55, och Sofia Wistam, 56, deras 425:e poddavsnitt och tog upp lördagens Melodifestival. Avsnittet spelades in tidigare samma dag som finalen var, men poddparet kunde redan nu förutspå vem som skulle kamma hem vinsten. 

– Nu spelar vi in en timme innan Mello och det är ju nästan inte spännande, säger Sofia i podden.

Pernilla håller med Sofia att det är förutsägbart vem som kommer få åka till Liverpool, England.

– Men allting talar väl för att Loreen kommer vinna och det känns nästan nästan lika självklart som förra gången, när hon vann med Euphoria, svarar Pernilla.

Podduon Pernilla och Sofia kommentarer Loreens självklara vinst. Bildkälla: Stella Pictures

Poddparet fortsätter att prata om Loreens bidrag och börjar jämföra låten "Tattoo" med "Euphoria".

– Numret är assnyggt och låten är också bra. Jag tycker kanske att "Euphoria" var snäppet starkare men det är fortfarande en bra låt, jag kan inte sjunga den men den är catchy, säger Pernilla.

Sofia fortsätter då med att påpeka att man sällan hör vad Loreen sjunger om.

– Det är samma sak med "Euphoria". Det är liksom en Mellolåt som man inte kan sjunga med i. Du kan inte texten. Man hittar på-sjunger varje gång. Den här "Tattoo" är också lite hitta på-sång. 

/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Så håller Lasse Åberg och frun Inger kärleken vid liv – efter 60 år: “Varje dag…”

Johanna Nordström rasar efter det som hände med Filip Lamprecht: "Dum i huvudet"

1 timme sedan
Förrädarna har blivit ett populärt program bland TV4-tittarna. I kvällens avsnitt får deltagarna nya regler att förhålla sig till. Johanna Nordström får även svårt att kontrollera känslorna och uttrycker: "Dum i huvudet".

Jon Olssons nya kärleksbild delar följarna i två läger: "I chock…"

1 timme sedan
Jon Olsson, har funnit kärleken på nytt. På Instagram la han ut en bild med den nya flickvännen. Bilden får följarna att reagera starkt med både ris och ros.

Därför är Pär Lernström avundsjuk på David Hellenius

2 timmar sedan
Det finns ett tv-program som programledaren Pär Lernström hade velat vara med i, men produktionen valde David Hellenius. – Sen hörde jag att David skulle göra det.

Fugees återförenades på konsert

3 timmar sedan
Lauryn Hill återförenade Fugees under en välgörenhetskonsert i Central Park i New York på lördagen. Den legendariska hiphop-trion spelade bland annat de klassiska låtarna "Killing me softly" och "Ready or not."

Fia Forsström hittade fansen utomlands

3 timmar sedan
Via nätet har Fia Forsströms musik hittat publik långt utanför Sveriges gränser. Nu åker hon och möter sina fans i Europa. Jag har fått höra från bekanta att min musik är för flummig och för enkel här i Sverige, säger hon.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.