Wahlgren och Wistam kritiserar Loreen
Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam diskuterar Loreens medverkande i Melodifestivalen. - Foto: Stella Pictures och Christine Olsson/TT

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistams känga till Loreen

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam poddade en timma innan finalen var avgjord och började diskuterade Loreens medverkan i Melodifestivalen...


Melodifestivalen 2023 tog slut i lördags när finalen avgjordes. Loreen var en stark vinnare med totalt 177 poäng på Friends Arena i Stockholm. Men Loreen har inte varit utan motgångar i årets Melodifestival. 

Under Loreens uppträdande under deltävlingen i Malmö så blev scenen stormad av en klimataktivist. Stormningen gjorde att Loreen fick en andra chans att få uppträda sitt bidrag en till gång, för att det skulle vara rättvist. SVT har fått kritik för att säkerheten inte är bra nog under tävlingen men har inte svarat på det.

Loreen återhämtade sig snabbt och tog sig till final direkt under första deltävlingen. Bildkälla: Johan Nilsson/TT

Under finalen av Melodifestivalen mötte Loreen återigen problem. Röken på scen kom nämligen i så stor mängd och var så pass tjock att den dolde artisten i flera kameravinklar. Tittarna var upprörda över detta under bidraget och tog ut sin ilska på SVT återigen. Men, stjärnan vann ännu en gång och ska till Liverpool, England, för att tävla i Eurovision Song Contest 2023. 

Loreen mitt i röken under finalen. Bildkälla: Christine Olsson/TT

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam kritiserar Loreen i podden

I måndags publicerade Pernilla Wahlgren, 55, och Sofia Wistam, 56, deras 425:e poddavsnitt och tog upp lördagens Melodifestival. Avsnittet spelades in tidigare samma dag som finalen var, men poddparet kunde redan nu förutspå vem som skulle kamma hem vinsten. 

– Nu spelar vi in en timme innan Mello och det är ju nästan inte spännande, säger Sofia i podden.

Pernilla håller med Sofia att det är förutsägbart vem som kommer få åka till Liverpool, England.

– Men allting talar väl för att Loreen kommer vinna och det känns nästan nästan lika självklart som förra gången, när hon vann med Euphoria, svarar Pernilla.

Podduon Pernilla och Sofia kommentarer Loreens självklara vinst. Bildkälla: Stella Pictures

Poddparet fortsätter att prata om Loreens bidrag och börjar jämföra låten "Tattoo" med "Euphoria".

– Numret är assnyggt och låten är också bra. Jag tycker kanske att "Euphoria" var snäppet starkare men det är fortfarande en bra låt, jag kan inte sjunga den men den är catchy, säger Pernilla.

Sofia fortsätter då med att påpeka att man sällan hör vad Loreen sjunger om.

– Det är samma sak med "Euphoria". Det är liksom en Mellolåt som man inte kan sjunga med i. Du kan inte texten. Man hittar på-sjunger varje gång. Den här "Tattoo" är också lite hitta på-sång. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

igår 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.