Nyheter24 reder ut allt om Klara Hammarströms familj, pojkvän och syskon
Nyheter24 reder ut allt om Klara Hammarströms familj, framgångsrika pojkvännen och realityserien. - Foto: Claudio Bresciani/TT och Pontus Lundahl/TT

Klara Hammarströms gigantiska familj – därför känner du igen hennes tio syskon

Klara Hammarström är tävlingsryttaren som sadlade om och satsade på musiken. Nyheter24 reder ut allt om artistens gigantiska familj, den framgångsrika pojkvännen och realityserien.


Klara Hammarströms ålder – hur gammal är hon?

Klara Hammarström är född 20 april år 2000, vilket innebär att hon under våren 2023 fyller 23 år.

Klara Hammarströms längd – hur lång är hon?

Artisten Klara Hammarström har inte gått ut med sin exakta längd, men här kan du se hur lång hon är i jämförelse med sin pojkvän Alexander Holtz, som är 183 centimeter. 

Växte Klara Hammarströms upp i Ljunghusen?

Klara Hammarström kommer från en hästintresserad familj, och har sina rötter i Hälsingland. Men 2016 flyttade familjen Hammarström till Ljunghusen i Skåne, detta för att ge de ridsportsatsande barnen bättre förutsättningar. I dag håller Klara mestadels till i Stockholm. 

Nu har den välkända ridsportfamiljen Hammarström expanderat i Skåne, detta efter de köpt den tidigare hästgården och stuteriet Lorensdal i Vellinge, rapporterar tidningen Ridsport

Klara Hammarströms föräldrar – vad jobbar hennes mamma och pappa med?

I en intervju med Expressen har Klara Hammarströms mamma Anna Hammarström tidigare berättat att hon jobbar som läkare och entreprenör. Där framgår det även att artistens pappa Eskil Hammarström är kardiolog och invärtesmedicinare. 

Klara Hammarströms familj – hur många syskon har hon?

Klara Hammarström kommer alltså från en minst sagt stor familj. Artisten har nämligen hela tio syskon, där det skiljer sig nästan 25 år mellan den yngsta och äldsta. Mamma Anna Hammarström fick sitt elfte och yngsta barn Florian efter 50. 

– Jag vet inte hur det är att ha en liten familj, det kanske är jätteskönt. Jag älskar min stora familj. Man lär sig att argumentera för sin sak och det gäller att vara snabb när man tar mat. Jag får ofta påminna mig om att äta i lugn och ro, har Klara sagt till SvD

Har Klara Hammarström en tvilling?

Den stora syskonskaran Hammarström består bland annat av trillingarna Mathilda, Amanda och Lukas. Men det finns även ett tvillingpar i familjen. Klara Hammarström har nämligen en tvillingsyster som heter Selma Hammarström, som håvat in stora framgångar som tävlingsryttare. 

Tävlar Klara Hammarströms bror Ingemar Hammarström i hästhoppning?

Flera av familjen Hammarströms elva barn har ett stort hästintresse och tävlar i ridning. Det gjorde även Klara Hammarström innan hon bestämde sig för att istället satsa på musikkarriären. 

Hästarna är dock fortfarande närvarande i artistens liv genom familjen, och det finns flera internationella tävlingsryttare bland syskonen. Bland annat lillebrorsan Ingemar Hammarström har ridit i landslaget och vunnit EM-guld för ponnyer. 

Var Klara Hammarström med i “Familjen Hammarström” i SVT?

Klara Hammarström har synts i tv-rutan i ett flertal sammanhang, och har på så sätt varit ett välkänt ansikte i flera års tid. Men om du känner igen några andra av medlemmarna i den stora familjen, så är inte det särskilt konstigt. 

Artisten och hennes hästintresserade familj har nämligen haft en egen realityserie på SVT. “Familjen Hammarström” hade premiär hösten 2018, och serien kretsade främst kring tvillingsystrarna Klara och Selma, men även resterande syskon och föräldrarna Anna och Eskil medverkade i serien. 

Klara Hammarström i Melodifestivalen – vad hette låtarna?

Klara Hammarström har tävlat i Melodifestivalen hela tre gånger. 2020 ställde hon upp med låten “Nobody”, där hon slutade femma i deltävlingen i Göteborg. Året därpå, 2021, tävlade hon med låten “Beat of Broken Hearts” som via andra chansen tog sig till finalen. 

2022 deltog Klara Hammarström i Melodifestivalen med låten “Run To The Hills”, som tog sig direkt till final där hon hamnade på en sjätteplats. Och Melodifestivalen 2022 blev inget billigt kalas för Klara. För att kunna ha hela familjen i hejarklacken fick hon nämligen pröjsa hela 18 000 i biljettkostnader, enligt Aftonbladet.

Klara Hammarström har varit med i Mello tre gånger. Foto: Claudio Bresciani / TT

Men det återstår att se om det blir något mer Mello för Klara. När resultatet stod klart efter finalen 2022 fick artisten frågan om hon vill ställa upp i musikprogrammet ännu en gång, och verkade då inte särskilt sugen. 

– Nej, nu ska jag göra min grej utanför Mello, sa Klara Hammarström till Expressen

Har Klara Hammarström pojkvän?

Under Klara Hammarströms senaste medverkan i Melodifestivalen var det en viss person som inte kunde vara med på plats och heja – pojkvännen Alexander Holtz. Artistens kärlek är nämligen hockeyproffs i USA och tvingades följa tävlingen på distans. 

Här kan du läsa mer om hur Klara Hammarström och hennes pojkvän Alexander Holtz träffades. 

I en tidigare intervju med Nyheter24 berättade Klara Hammarström om att hon och pojkvännen bor i olika länder. 

– Man hörs varje dag. Vaknar upp till gulliga sms och skickar så att han ska vakna upp till samma. Är man kär så får man det att fungera. Plus att man får sakna varandra konstant vilket gör att kärleken bara växer hela tiden, förklarade Klara. 

I dag spelar Alexander Holtz i Ultica Comets i New York, och vi kan därmed anta att paret fortfarande har distansförhållande. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!