Dessa sa ja till varandra i "Gift vid första ögonkastet"
Experterna i chock efter Arvids svar i sista avsnittet av "Gift vid första ögonkastet". - Foto: Skärmdump SVT play

Dessa sa ja till varandra i "Gift vid första ögonkastet" 2023

Ikväll sändes sista avsnittet av SVT:s "Gift vid första ögonkastet" där paren fick bestämma sig för i fall de ville skilja sig eller fortsätta vara gifta. Och kvällens avsnitt – den blev en riktig nagelbitare.


Det är inte alltid som det går hela vägen för de ihopsatta paren i serien "Gift vid första ögonkastet". Ibland väljer paren att avbryta rätt tidigt in i programmet och andra lyckas hitta kärleken och fortsätter vara gifta när kamerorna stängts av.

Carro och Agust: Valde att avbryta

I årets säsong var de fyra paren Alex och LinaCarro och Agust, Arvid och Ida och slutligen Fredrik och Stina. Alla paren har haft sina motgångar men några som valde att avsluta relationen innan det sista avsnittet var Carro och Agust. De hade svårt att möta varandra och det var tydligt att det inte fanns någon större kemi mellan paret. 

I säsongsfinalen fick de kvarstående paren mötas där allt började – det vill säga där de sa ja till varandra i första avsnittet. Det blev en känslomässig stund för alla deltagare, som kom att minnas tillbaka på bröllopet och den resa de gjort tillsammans med sin partner. 

De fick även läsa texterna som lästes upp under vigseln. Därefter var det dags att träffa kärlekspanelen och fatta ett beslut – att skilja sig eller fortsätta äktenskapet. 

Först ut: Fredrik och Stina

Stina berättade i det tidigare avsnittet att hon gick in med inställningen att hon skulle skilja sig. Att det vore galet att fortsätta vara gift med någon som man känt i bara fem veckor. Fredrik däremot, han var säker på sitt beslut. Det var Stina han ville ha, och han ville fortsätta att vara gift med henne. 

Trots Stinas uttalande så sa hon ändå ja till Fredrik igen och att hon vore galen om hon inte fortsatte att vara gift med honom. Därefter omfamnade paret varandra och kärlekspanelen kunde pusta ut. 

Foto: Skärmdump SVT play

Alex och Lina

Det har inte varit en enkel resa för Alex och Lina. De har fått smaka på många motgångar och relationen har varit en enda berg- och dalbana. Lina hade svårt att hitta kemin under en lång tid, medan Alex kände sig mer trygg i sina känslor inför Lina. Det var nog många som trodde att dem två inte skulle hålla, på grund av deras stora olikheter som de jämnt även pekade ut under seriens gång. 

Foto: Skärmdump SVT play

Båda svarade med ett ja

Men när valet väl skulle fattas stod det klart. Båda valde varandra igen. Alex var först ut och sa att han absolut ville fortsätta deras äktenskap. Därefter var det tyst ett tag, medan Lina hämtade andan och tittarna fick sig en rejäl nagelbitare. Tillslut svarade hon också med ett ja som fick Alex att pusta ut av lättnad. 

Arvid och Ida

Det har minst sagt hettat till mellan det här paret. Från dag ett var det en direkt kemi, om inte minst på det sexuella planet. Ida fick sin prins som hon letat efter när Arvid kom inridandes på en häst till deras vigsel. Paret har haft en intensiv resa och trots att de verkat helt perfekta för varandra, har det inte heller alltid varit lätt. 

"Känslomässig bakfylla"

En vecka in i äktenskapet ville Arvid ha lite space och han beskrev det som att han led av en "känslomässig bakfylla". Paret valde att spendera några dagar ifrån varandra och när de väl sågs igen avslöjade Arvid att han hade sovit hos sitt ex, något som fick många tittare att höja på ögonbrynen. Paret har verkligen bjudit på en show och det blev mycket snack om den sensuella "carbonarascenen".

Arvid var inte heller så förtjust i Idas alter-ego "Kerstin" som dök fram efter några glas bubbel. Trots parets olikheter och att de från och till var osams om vissa saker, höll de ändå ihop och kärleken blev allt starkare.

Experternas stora chock – svarar nej

När det var dags för Arvid och Ida att svara på det ultimata frågan var det Ida som fick börja. Hennes svar var ett självklart ja, något som nog många förväntat sig. Arvid, som var märkbart nervös börjar skaka och när han väl ska ge sitt svar säger han plötsligt nej. 

Experternas ansiktsuttryck förändras fort och Ida blev totalt chockad. Plötsligt ställde sig Arvid upp och sa att han ville göra detta "på sitt sätt" och gick ner på ett knä. 

Foto: Skärmdump SVT play

"Jag orkar inte Arvid" utbrast Ida och experterna andades ut i stor lättnad. 

Slutet gott allting gott för majoriteten av deltagarna i årets säsong helt enkelt.

/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!