Carolina Gynning har köpt ett nytt hus
Carolina Gynning har köpt ett nytt hus - Foto: Stella Pictures

Carolina Gynning har köpt en gård vid vattnet: "Det perfekta stället"

Carolina Gynning har köpt ett nytt hus. Huset ligger på en fyra hektar stor tomt vid vattnet och har flera tillhörande öar på Ekerö. Här är allt du behöver veta om Gynnings nya lyxköp.


Modellen, konstnären och tv-profilen Carolina Gynning, 44, har en podcast tillsammans med poddkollegan Carina Berg, 45. Podden heter "Gynning och Berg - Hittar sig själv". I det senaste avsnittet av podden berättar Carolina Gynning att hon letat efter en ny bostad länge och att hon äntligen hittat ett nytt hus, vilket även Expressen rapporterat om.

Carolina Gynning säljer sitt hus för 15 miljoner

Hennes nuvarande lyxvilla som hon kallar för "hippiehus" ligger nu ute till försäljning på Hemnet. Huset ligger på Ekerö, är 148 kvadratmeter och har sju rum. Utgångspriset på bostaden är 15 miljoner.

 – Det känns ju lite sorgligt på ett sätt, man har ju lagt ner hela sin själ i det huset. Det fanns ingenting när jag köpte det och sen har jag lagt ner massa tid och energi på att skapa det huset. Samtidigt så är det så att om man vill göra något nytt i livet så måste man sälja, jag har inte råd att ha både det huset och en massa annat, säger Carolina Gynning i podden.

Flyttar till herrgård med tillhörande öar

Men själva flytten blir inte så lång. Carolina Gynning håller sig nämligen på Ekerö där även det nya pampiga huset ligger. I podden avslöjar hon att den nya bostaden inte är något litet hus, utan en pampig gård precis vid vattnet.

– Jag har alltså gått och köpt en gård, äntligen! Jag har letat över hela Sverige höll jag på att säga, men det har jag inte, men i alla fall i Ekeröområdet där jag tycker att det är så fint. Jag har nog letat nu i säkert åtta år efter det perfekta stället, säger hon. 

Gynning letade efter ett nytt hem under så pass lång tid att det till och med fanns tillfällen då hon gav upp helt. 

– Ja, jag hittade inga och det var så himla roligt för min mamma hon är ju lite häxa och hon sa att den kommer att komma, den kommer att vara vit och den kommer ligga vid vattnet, säger Gynning i podden och fortsätter: 

– Sen då så helt plötsligt så köper jag en vit gård som ligger vid vattnet utan att ens säga något till mamma för jag kände att om jag säger något till mamma så kommer hon säga men ”Carolina tänk nu lite i dessa tider, då får man spara sina pengar” men jag tänker tvärtom, i dessa tider då unnar jag mig.

Gynnings nya tomt är fyra hektar stor

Huset Gynning köpt är byggt på 1830-talet med högt i tak, pardörrar mellan varje rum och stora fönster, berättar hon i podden. Huset har två flyglar och tillhörande drängstuga och ligger på en tomt på fyra hektar. Förutom det enorma huset får man även flera tillhörande egna öar, skriver Expressen.

Men själva flytten lär dröja, då huset är i renoveringsbehov.

– Det är ett livsprojekt där jag tänker att jag ska tillbringa somrarna och så klart också vintrarna, men det blir lite på projekt, på sikt, säger Gynning i podden.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!