Hooja bojkottar Rockbjörnen – efter Aftonbladets avslöjande
Hooja väljer att inte närvara på Aftonbladets musikpris Rockbjörnen efter avslöjandet. - Foto: Caisa Rasmussen/TT & Skärmdump Hooja/Instagram

Hooja bojkottar Rockbjörnen – efter Aftonbladets avslöjande

Det var förra veckan som Aftonbladet avslöjade duon Hooja:s identiteter – något som möttes av stor kritik. Nu kommenterar Hooja avslöjandet.


I måndags gick musikgruppen Bolaget ut med att de bojkottar årets Rockbjörn efter Aftonbladets avslöjande. Bolaget kritiserade att Hooja:s identiteter avslöjades mot deras vilja. Nu väljer Hooja att kommentera händelsen och Rockbjörnen.

Bojkottar Rockbjörnen

Under tisdagseftermiddagen publicerade Hooja ett inlägg och en händelse på sin Instagram där de meddelade att de inte kommer att närvara på Rockbjörnen, ett musikpris som delas ut av Aftonbladet. Detta trots att de är nominerade i kategorierna årets grupp, årets genombrott, årets fans och årets svenska låt.

”Många som frågar om vi ska på Rockbjörnen i år, och svaret är Nej. Tack alla som röstat på oss, inte ett jävla pris i världen kan mäta sig med att ha er som polers”, skriver duon i sin Instagram-händelse.

Foto: Skärmdump Hooja/Instagram

Stöttas av sina fans

I ett inlägg skriver duon att de från dag ett sagt att Hooja kan vara vem som helst – eftersom det är så mycket större för dem än bara två personer.

I kommentarsfältet får duon stöd från följare som står bakom deras beslut. 

"Vi står med er genom allt. Polers hjälper polers!" skriver en användare.

Men tonen är också hård mot Aftonbladet i kommentarsfältet:

"Kan inte folk bara bojkotta skittidningen istället, det är det enda som biter" skriver en annan användare.

Hooja tackar Bolaget

I en händelse på Instagram tackar Hooja Bolaget och youtubern Pontus P Johansson.

Foto: Skärmdump Hooja/Instagram
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!