Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso
Pernilla Wahlgren är inte imponerad över sminktrenden som Bianca Ingrosso gjorde stor i Sverige... - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Pernilla Wahlgren rasar på trenden som Bianca Ingrosso tog till Sverige: "Gud vad sjukt"

Att Bianca Ingrosso är en av Sveriges största influencers råder det ingen tvekan om. Ofta är hon först med det senaste – men en trend som Bianca är ett fan av är inget som hennes mamma Pernilla Wahlgren är så imponerad av...


Bianca Ingrosso, 28, är en av Sveriges mest hyllade influencers, och ekonomiskt oberoende blev hon efter att ha grundat sminkmärket CAIA Cosmetics och sedan sålt stora delar av företaget. 

Bianca Ingrosso år 2018, samma år som hon grundade sminkmärket CAIA Cosmetics. Bildkälla: Erik Simander/TT Bild

Idag är Bianca programledare för den egna talkshowen BIANCA, och utöver den blomstrande karriären så tycks även hennes privatliv gå som på räls – under sommaren har hon umgåtts en del med den före detta hockeyspelaren Patrick Cehlin.

Bianca Ingrosso är en av Sveriges största influencers. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

Bianca Ingrosso sminkar fräknar

Som influencer är Bianca ofta i framkant med trender, och nästan alltid först med det senaste. En av de skönhetstrender som Bianca minst sagt har hårdlanserat i Sverige är de sminkade fräknarna. 

Bianca Ingrosso sminkar ofta fräknar. Bildkälla: Stella Pictures.
Som grundare av CAIA Cosmetics är Bianca Ingrosso inte rädd för att ta ut svängarna när det kommer till smink. Bildkälla: Stella Pictures.

På Instagram lägger Bianca ofta ut bilder där hon har målat fräknar i ansiktet, och utöver det så har faktiskt CAIA även släppt en speciell sminkpenna med namnet Frecking Good som är till för att sminka just fräknar.

Genom åren har trenden kallats kontroversiell, och bland annat har en krönikör för tidningen Elle skrivit om det problematiska med att göra fejkfräknar. 

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam sågar trenden

I det senaste avsnittet av Pernilla Wahlgren och Sofia Wistams podd Wahlgren & Wistam så berättar Sofia Wistam att det nu har kommit ännu en trend kring det här med fräknar...

– Det här är en trend. Det är helt sjukt. Det finns människor som tatuerar fräknar. Det blir fult, säger Sofia Wistam i podden.

Hon tycker att det ser ut som en ”hudsjukdom” och kallar företeelsen för ”helt knasig”.

– Ja, haha, nämen gud vad sjukt. Jag vet ju att det är inne, att det är en trend, det har jag ju sett. Det var ju längesedan, det var ju över ett år sedan som Bianca började sminka fräknar, och jag ba ”Vad gör du?”. Det är också konstigt, säger Pernilla Wahlgren i sin podd.

Bianca Ingrosso. Bildkälla: Stella Pictures.
Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso på Kristallen-galan. Bildkälla: Stella Pictures.

Sofia säger att det är skillnad på att sminka fräknar och faktiskt tatuera in fräknar, men både Pernilla och Sofia avfärdar trenden som "konstig".

– Jättekonstigt, säger Pernilla.

Bianca Ingrosso och Lovisa Worges smyckesmärke möts av kritik: "Dollarstore"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!