I söndagens "Vilket liv" medverkar förutom Niklas Strömstedt även några av bronshjältarna från VM94.
I söndagens "Vilket liv" medverkar förutom Niklas Strömstedt även några av bronshjältarna från VM94. - Foto: TV4/Vilket liv

Bronshjältarnas skvaller från VM-efterfesten 1994: "När alla andra sov...

I söndagens avsnitt av TV4:s "Vilket liv!" medverkar Niklas Strömstedt. Under programmet behandlas flera milstolpar i artistens långa karriär. Bland annat vad som hände under efterfesten efter VM 1994.


I söndagens avsnitt av TV4 produktionen "Vilket liv!" behandlas flera av veckans gäst Niklas Strömstedts stora milstolpar under den långa karriär. En av dessa är VM-låten "När vi gräver guld i USA" som han gjorde tillsammans med hans dåvarande bandmedlemmar i gruppen GES. Då Sverige som bekant tog ett brons under fotbolls-VM 1994 ledde detta till att bandmedlemmarna fick vara med på efterfesten för bronshjältarna på deras väg hem till Sverige. 

"En sån fest var det"

I kvällens program medverkar två av bronshjältarna, Thomas Ravelli och Tomas Brolin som tillsammans med Niklas Strömstedt berättar om den legendariska festen på flyget hem och när de väl landade hemma i Sverige och fick ta emot det svenska folkets hyllningar.

– Om man har varit på en fest någon gång och tittat på klockan, festen börjar halv åtta och sen när man tittar på klockan igen så är den halv sex på morgonen, vart tog tiden vägen? jag kommer inte ihåg någonting, säger Thomas Ravelli om bronsfesten.

– Och sen tog man en gin och tonic sex på morgonen också, en sån fest var det, fortsätter Ravelli.

"Hjälpte piloten"

Tomas Brolin berättar därefter att han var den enda som inte sov en blund under flyget hem till Sverige från USA. När han får frågan vad han egentligen gjorde vaken svarar han:

– Jag gick och väckte, olika om lott, jag var till och med inne hos piloten i cockpit och hjälpte dom litegrann, säger Tomas Brolin.

Firandet i Rålambshovsparken som ägde rum efter att bronshjältarna landet beskriver Tomas Brolin som "Ett minne för livet" samtidigt som han tackar det svenska folket för att de bidrog till den härliga stämningen på firandet.

Läs mer: Tomas Brolins förmögenhet: Lyxiga villan, stekiga livet i Palma och miljonerna

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!