Tomas Brolin tjänar i dag pengar genom företaget Twinner som säljer dammsugarmunstycken.
Tomas Brolin tjänar i dag pengar genom företaget Twinner som säljer dammsugarmunstycken. - Foto: Stella Pictures & TT

Tomas Brolins förmögenhet: Lyxiga villan, stekiga livet i Palma och miljonerna

Tomas Brolin la fotbollsskorna på hyllan 1998 och har sedan dess drivit krog, blivit stor på Instagram och livnär sig i dag på att sälja dammsugarmunstycken. Frågan är hur det har gått med affärerna? Det har Nyheter24 tagit reda på.


1990 fick den svenska fotbollspubliken för första gången se Tomas Brolin göra sin berömda målgest, snurrhoppet, efter att han nätat i allsvenska debuten med IFK Norrköping. Det blev två mål till i den matchen och vinst med 6-0 mot IFK Göteborg. 

Samma år togs anfallaren ut i landslaget och sedan gick karriären spikrakt uppåt. Han bytte Norrköping mot Parma och succén i VM 1994 är bland det största som hänt i svensk idrottshistoria. 

Några månader senare var olyckan framme. I en EM-kvalmatch mot Ungern den 16 november bröt Tomas Brolin foten och några tuffa år följde. Han tog sig aldrig tillbaka hundra procentigt, och la av med fotbollen 28 år gammal. 

Sedan 1998 har den tidigare fotbollsstjärnan varit egen företagare, men hur har det gått? 

Här kan du läsa om Ingmars Stenmarks förmögenhet: Miljonerna, bilarna och blygsamma lönen. 

Tomas Brolins berömda snurr efter målet i debuten 1990 mot Wales. Foto: Peter Ewers/TT

Hur mycket tjänar Tomas Brolin? 

Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Tomas Brolin en taxerad inkomst på 297 000 kronor 2020, vilket är de senaste siffrorna som finns att tillgå. Han hade även ett överskott av kapital på 224 296 kronor. 

Sedan 2008 äger Tomas Brolin 50 procent i företaget Twinner (Twinnovation AB), som säljer dammsugarmunstycken. Enligt siffror från allabolag.se, som Nyheter24 tagit del av, omsatte företaget 10 802 000 kronor. Twinner gjorde samma år en vinst på 2 584 000 kronor, och har en total summa tillgångar på 5 318 000 kronor. 

 – Jag är nyfiken av mig och när jag slutade spela fotboll ville jag testa nya saker. Twinner är en revolutionerande produkt. Världens bästa dammsugarmunstycke, säger jag som är part i målet. Men så är det. Vi säljer mellan 100 000–150 000 munstycken varje år och nästa steg är att vi vill komma utanför Norden. Så nu tittar vi på flera andra marknader, säger Tomas Brolin i en intervju med Expressen.

Tomas Brolin och frun Marielle på Idrottsgalan 2019. Foto: Maja Suslin/TT

På frågan om han behöver jobba eller inte gav Brolin ett tvekande svar i en intervju med Expressen 2017. 

– Det där är en svår och konstig fråga. Jag kommer aldrig att hamna i den situationen att jag aldrig vill jobba. Det spelar ingen roll hur mycket pengar jag har, tillvaron skulle inte funka om jag inte fick jobba. Vad är meningen med livet då? Ligga och filosofera på soffan är inget för mig. Jag måste få känna mig behövd, sa han då.

Kenneth Andersson, Tomas Brolin och Martin Dahlin efter VM-bronset 1994. Foto: Gunnar Seijbold/TT

Drev krogen Undici 

Mellan 2000 och 2008 drev Tomas Brolin framgångsrika krogen Undici på Sturegatan i Stockholm. 

Restaurangen blev av med serveringstillståndet 2007, och det blev också slutet på krogkarriären. 

Krogen Undici. Foto: Bertil Ericson

Lyxvillan med pool i Sigtuna

Sedan över 22 år tillbaka bor Tomas Brolin ihop med frun Marielle Larsson i en lyxig villa i Sigtuna med pool och stor grill. Den som följer 53-åringen på Instagram får ofta se temafester, poolpartyn och grillkvällar från huset. 

Villan är 191 kvadratmeter, har en tomt på 1 300 kvadratmeter och byggdes 1985. Enligt Booli är den värderad till 10 7000 kronor.

Livet i Palma 

Toms Brolin spenderar även mycket tid i Palma med familj och vänner och besöker Mallorca flera gånger om året. 

På sin Instagram visar den före detta fotbollsstjärnan upp ett flådigt liv i den spanska östaden, där han njuter av sol, bad, goda middagar och drinkar på olika restauranger och barer. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!