Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgrens följare rasar på artikeln i Aftonbladet. - Foto: Stina Stjernkvist/TT Bild, Caisa Rasmussen/TT Bild

Följarna rasar på artikeln om Pernilla Wahlgren: "Otroligt kränkande"

En artikel om Pernilla Wahlgren i Aftonbladet fick följarna att gå i taket. En av de som har reagerat starkt på rubriken är TikTok-stjärnan Sanna Dollan.


På julafton 1967 såg Pernilla Wahlgren dagens ljus för första gången. Både mamma Christina Schollin och pappa Hans Wahlgren är skådespelare, så Pernilla föddes onekligen rätt in i ett kändisskap.

Idag är Pernilla en av Sveriges mest folkkära artister. Hon har hunnit fylla 55 år, har levt hela sitt liv i rampljuset och tycks inte ha några planer på att sakta ner för det.

Pernillas föreställning "Pernilla Wahlgren har hybris" går som tåget, hon driver podden "Wahlgren & Wistam" med bästa vännen Sofia Wistam, och i långköraren "Wahlgrens värld" har vi genom åren fått bekanta oss ännu mer med Pernilla och barnen Benjamin och Bianca Ingrosso. Pernilla är även mamma till Oliver Ingrosso och Theo Wahlgren.

Pernilla Wahlgren. Bildkälla: Caisa Rasmussen/TT Bild

Under sommaren ledde Pernilla Allsång på Skansen – och det blev en sådan succé att hon även tutar på som programledare nästa sommar också. Utöver det så gör Pernilla klädkollektioner för Gekås Ullared, och har det egna hudvårdsmärket L'Acuila.

På Instagram har Pernilla nästan en miljon följare, och där uppdaterar hon om sitt händelserika liv med jobb, resor, husbygget på Lidingö och vardagen med fästmannen Christian Bauer.

Pernilla Wahlgrens följare rasar på artikeln

Då och då bjuder Pernilla på uppskattade tillbakablickar – men när hon i veckan la ut en bild från förr var det flera följare som reagerade med bestörtning.

1985 sände SVT underhållningsprogrammet Nöjesmassakern under ledning av Sven Melander, Åke Cato, Gösta Engström och Jon Skolmen. Programmet gästades av då högaktuella artister.

Bland artisterna som uppträdde fanns bland andra Bonnie Tyler, Chris Isaak, Grace Jones och A-ha

Pernilla Wahlgren i Melodifestivalen 1985. Bildkälla: TT Bild
Emilio Ingrosso och Pernilla Wahlgren 1986. Bildkälla: Stella Pictures.

Den 15 november 1985 uppträdde Pernilla Wahlgren, som då var 17 år gammal, i programmet. Tidningen Aftonbladet var på plats och rapporterade från inspelningen – och rubriken har kanske inte åldrats särskilt väl.

"Många märkliga rubriker har man varit med om genom åren, men den här rubriken i Aftonbladet 1985 måste väl ändå kategoriseras som bland de märkligaste…!", skrev Pernilla på Instagram följt av en skrattande emoji.

Pernilla Wahlgren 1985. Bildkälla: Stella Pictures.

"Whams producent tar hand om 'dvärgen' Pernilla", lyder rubriken.

Flera följare uttrycker nu sin ilska i kommentarsfältet. En av de som reagerat är TikTok-profilen Sanna Dollan.

"Vad roligt Pernilla…. Verkligen", skriver hon följt av en ledsen emoji.

TikTok-profilen Sanna Dollan uttryckte sin besvikelse. Bildkälla: Instagram

I kommentarsfältet svarar Pernilla på följarnas frågor, och beskriver att hon inte tror att tidningen menade något illa med rubriken då den syftade på att hon spelade en kortväxt person på scen.

"Jag gjorde ett roligt nummer i Nöjesmaskinen som de syftade på. Inget illa ment!", skriver Pernilla.

Pernilla Wahlgren och Gösta Engström i sketchen i SVT-programmet Nöjesmassakern. Bildkälla: SVT/Youtube

Trots det så reagerar flera följare på att det ordet inte ska användas idag för att beskriva korta människor.

Pernilla Wahlgrens inlägg väckte starka reaktioner. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

Senaste nytt

Hotellnatten i Bonde söker fru gav mig fullskalig panik

igår 21:06

Tårar och kaos i Bonde söker fru 2023 – två tjejer lämnar Jens gård

igår 21:04
Det var under veckans Bonde söker fru som två tjejer valde att lämna Jens Lundins gård. Den ena drar för gott och den andra ville ta in på hotell.

Pernilla Wahlgren och Christian Bauer har gift sig: "Top notch"

igår 19:34
Pernilla Wahlgren och Christian Bauer har gift sig i Lidingö kyrka.

Mare Kandres pris till Judith Kiros

igår 19:08
Årets Mare Kandrepris tilldelas en poet som utforskar "det banala lidandes eventuella möjligheter". Judith Kiros sällar sig till en skara pristagare där bland andra Anne Swärd och Linda Boström Knausgård befinner sig.

Italiensk opera på Unescos kulturarvslista

igår 17:58
Italien är operans hemland, världsberömt för tonsättare som Giuseppe Verdi och Giacomo Puccini. Nu tas italiensk opera upp på FN-organet Unescos kulturarvslista.

Det Fredrik Lindström sa i Nyhetsmorgon förbryllar tittarna: "Känns fel"

igår 15:28
Helt självklart för många, rena grekiskan för andra. När Fredrik Lindström gästade Nyhetsmorgon var det en sak han sa som kom att väcka reaktioner...