Tvisten om guldtackorna fortsätter.
Tvisten om guldtackorna fortsätter. - Foto: Claudio Bresciani/TT & Polisen.

JLC-tvisten: Guldtackorna hamnar i andra händer

Tvisten om de omtalade guldtackorna fortsätter. Nu tas guldtackorna ur Göteborgs tingsrätt förvar och föremålen går vidare till andra händer.


De omtalade guldtackorna tas nu ur Göteborgs tingsrätts beslag. Vem som har rätt till guldet har fortfarande inte fastställts.

Guldtackorna i fråga. Foto: Polisen.
Guldtackorna i fråga. Foto: Polisen.

Vem har rätt till guldtackorna?

De som gjort anspråk på guldet är Lucas Simonsson och Carl Déman som tillsammans ingår i humortrion JLC med Jonas Fagerström. Simonsson och Déman, som startat företaget Didder och Dadder AB i syfte att förvalta fastigheter, ägde huset där guldtackorna upptäcktes.

JLC köpte hus och hittade guldtackor för 11 miljoner kronor

Det är också hantverkarna som upptäckte guldtackorna som gjort anspråk på fyndet samt säljaren av huset och hans syskon. I samband med syskonens inblandning uppdagades en tidigare tvist om ett arv som kom att ha betydelse för vem som har rätt till guldtackorna. 

I ett pressmeddelande från Göteborgs tingsrätt skriver myndigheten att "det i beslagsprotokollet under rubriken från vem beslaget tagits från antecknats: ”Kan ej anges”."

JLC och guldtackorna – säljarens syskon inblandade

Guldtackorna går vidare

Anledningen till att guldtackorna inte längre kommer vara i tingsrättens ägo är att förundersökningen är nedlagd och det inte längre kan antas att guldtackorna skäligen är kopplade till brott. I detta fall stöder lagen inte längre att tingsrätten kan behålla dem i förvar. 

Nu går guldtackorna i stället till Polismyndigheten. Samma myndighet får nu även makten att besluta om guldtackorna kan utlämnas och i så fall till vem.

Läs mer om tvisten här: 

JLC:s första ord efter guldet: "Det är en jävla story"

Juristens teori: JLC kommer inte få behålla guldet

JLC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!