Milleniumtrilogin blir Hollywoodfilm

Stieg Larssons Milleniumserie till Hollywood.


Sony Pictures är i de slutliga diskussionerna för de engelskspråkiga filmrättigheterna till Stieg Larssons succéthrillers, trilogin Millennium.

Regissören Steve Zaillian, med bland annat gangstereposet American Gangster på sin meritlista, har varit i diskussioner för att anpassa den första boken, Män som hatar kvinnor.

– Stieg Larssons Millenniumserie är inget annat än häpnadsväckande, säger Columbia Pictures ordförande Doug Belgrad, till Hollywood Reporter.

– Romanerna är väldigt filmiskt berättade och med fantastiska karaktärer. När du börjar läsa böcker är de omöjliga att lägga ifrån sig. Lisbeth Salander är en av de mest övertygande hjätarna i modern skönlitteratur och vi kunde inte vara mer entusiastiska över att få filmatisera den, fortsatte Doug Belgrad.

Stieg Larsson dog av en hjärtattack under 2004 och efterlämnade flera opublicerade romaner. Milleniumtrilogin har sedan dess publicerats och rönt enormt mycket uppmärksamhet och stort intresse från läsarna.

Den nya Hollywoodversionen, signerad Sony Pictures och producenten Scott Rudin kommer att utgå från de ursprungliga romanerna, snarare än att bli en remake av de dansk-svenska filmerna som nu visas på svensk bio.

Scott Rudin är känd för att ha producerat filmer baserade på böcker, såsom Fantastic Mr Fox, Revolutionary Road, No Country for Old Men och The Hours.

 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!