Noomi Rapace i storroll

Den svenska stjärnan har fått sin första stora internationella rollen efter succén med Män som hatar kvinnor.


– Det här är jättekul. Barthélémy Grossmann kom till Stockholm med manuset. Den här rollen är ingenting jag provspelat eller sökt upp och därför känns det ju lättare att komma in en sådan här stor produktion som flera länder samproducerar: När man känner att regissören verkligen vill ha med en i stället för att man kommer och ber att få vara med, säger Noomi Rapace till Dagens Nyheter.

Det är alltså i den franske regissören Barthélémy Grossmanns nya film Clean Out som Noomi Rapace har fått en exklusiv roll. Filmen beskrivs som en maffiahistoria i actiontappning med en hel del svart humor och på rollistan finns storstjärnor som Mads Mikkelsen, Timothy Dalton, Harvey Kietel och Elliot Gould.

– Jo, (skratt) så är det väl. Det kommer att bli mycket inspelningar med start redan i oktober, jag kommer att åka fram och tillbaka mellan Sverige och Cannes, Zürich, Des Moines, Iowa i USA och Winnepeg i Kanada. Det blir en hel del planerande..., förklarar Rapace för Dagens Nyheter.

Nu gäller det bara att få ihop det intensiva inspelningsschemat med resor mellan Sverige, Kanada, USA och Frankrike. Rapace är också aktuell i Pernilla Augusts kommande Svinalängorna. Och fler stora roller lär det bli. Efter succén med Stieg Larssons Millenium-trilogi fullkomligen dräller erbjudandena in.

– Men det är alldeles för tidigt att säga något om i det här läget, säger Noomi Rapce till Dagens Nyheter.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!