Ken är en av Sveriges största hip hop-artister.
1 av 3
Ken är en av Sveriges största hip hop-artister. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Det är inte första gången han hamnar i blåsväder i samband med användandet av ordet "bög".
2 av 3
Det är inte första gången han hamnar i blåsväder i samband med användandet av ordet "bög". - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Han försvarar sig med att han inte menar något illa när han säger det.
3 av 3
Han försvarar sig med att han inte menar något illa när han säger det. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Ken Ring försvarar sig: "Har ingenting med homofobi att göra"

Det är inte första gången Ken Ring anklagas för att vara homofob. TV4-aktuella Ken har nu tvingats gå ut med ett offentligt uttalande.
– Jag har fattat att det kan göra folk lacka men jag vill poängtera att det inte har någonting med homofobi att göra, skriver han.


Dissar Petter i ett brev

Hip hopstjärnan Petter firades av den svenska musikeliten – men artisten Ken Ring vägrar. 

– Folk är för upptagna med att slicka hans arsle för sin egen framgång, skriver Ken Ring i ett öppet brev.

Debatten om hip hop-artisten Ken Rings homofobiska uttalanden har blossat upp igen.

Ken, som är aktuell i "Så mycket bättre", har blivit kritiserad för bland annat användande av ordet "bög" – som många menar att han använder som ett skällsord.

Robert Jacobsson, som jobbar med programmet "Ligga med P3" i Sveriges Radio, skrev ett uppmärksammat blogginlägg, om Kens yttranden.

– Jag är för att vara supertydlig, väldigt trött på människor som använder bög som nedsättande ord. Jag är trött på homofobiska yttranden, skriver Jacobsson.

"Inget med homofobi att göra"

Nu har Ken gått ut med ett uttalande på Facebook där han förklarar och försvarar sitt användande av ordet "bög".

– Många har stört sig på sättet jag tidigare har sagt ordet "Bög" på. Jag har fattat att det kan göra folk lacka men jag vill återigen och en gång för alla poängtera att det inte har någonting med homofobi att göra, skriver Ken på sin Facebooksida och fortsätter:

– Jag har ett grovt språk, har alltid haft det och det finns även andra ord som jag använder som jag vet att jag inte borde. Där jag kommer ifrån är det inte ett ovanligt sätt att prata på. Jag har försökt bättra mig på senare tid och känner att jag kommit en bit på vägen men jag har pratat så här hela mitt liv och är inte felfri. Men de flesta av dom exemplen som folk tar upp nu är gamla. Jag tänkte inte så mycket på det förut.

Kallade Petter för "jude"

Senast i augusti kallade Ken artisten Petter för "Jäva fucking jude", något som han senare förklarade med "När jag säger jude, då betyder det snål. Inte folket."

Ken drar paralleller med att han också använder sig av ordet "n-ger" och att han därmed inte fäster så stor vikt vid ord.

– Jag har själv fått höra mycket skällsord i mitt liv, vet inte hur många gånger jag blivit kallad "neger" och blir det fortfarande dagligen av mina vänner. Men det viktigaste för mig just nu är att förtydliga att jag absolut inte tycker illa om någon människa på grund av sexuell läggning, religion eller hudfärg, avslutar Ken.

Ken
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

1 timme sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

3 timmar sedan
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

3 timmar sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.