Onsdag 4 Aug
Stockholm

Paow: "Få in feminismen en gång för alla"

Bloggaren och feministen Paulina "Paow" Danielsson slår på valdagen ytterligare ett slag för feminismen.
Bloggaren och feministen Paulina "Paow" Danielsson slår på valdagen ytterligare ett slag för feminismen. Foto: Stella Pictures/TT Nyhetsbyrån

Under rubriken "Mitt rosa hjärta" skriver Paulina "Paow" Danielsson på valdagen ett inlägg om feminism och uppmanar läsare att rösta smart – för att få in feminismen.

Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Fi välkomnar Paow

Feministiskt initiativ är glada över att Paow tänkt om. Nyligen välkomnade de henne in i partiet.

Bloggaren och förre detta Paradise Hotel-deltagaren Paulina "Paow" Danielsson har tidigare visat sitt stöd för Sverigedemokraterna. Nyligen gick hon ut och skrev i sin blogg att hon ändrat sig och i stället lägger sin röst på feminism och Feministiskt initiativ.

På valdagen skrev hon ett nytt inlägg där hon under rubriken "mitt rosa hjärta" tackar för alla fina kommentarer hon fått efter "feminist-inlägget". 

– Jag blir glad men också förvånad över att inte alla tycker så, man tänker ju ändå att folk är ganska smarta år 2014?

En självklarhet att vara feminist

Hon uppmanar också de som inte håller med henne och som inte kallar sig för feminister att sluta leva i deras "fördomsvärld om vad feminism och feminister är".

– Jag säger nu som jag sagt förut. Den som år 2014 tvekar på att kalla sig själv för feminist, (vare sig det handlar om en man eller kvinna) är det något fel på. Den som år 2014 tycker att kvinnor bara duger till att stanna hemma, föda barn, städa och ha varm mat på bordet när mannen kommer hem från jobbet är det något fel på. Den som inte tycker att det ska vara lika villkor, lika lön, lika ansvar och att sexism är vidrigt år 2014 är det något fel på. Samma när det gäller människors sexuella läggning, vad den än är. Har du ett problem med de här frågorna är det något fel på dina värderingar.

"Gör ett smart val"

Därtill frågar hon sig hur man ens kan tycka att det inte behövs lite rosa i dagens politik.

– En stänk som kommer att tvinga politikerna att ta kvinnofrågor på allvar, de har blundat tillräckligt länge. Nu måste vi tvinga dom att fatta, så att kvinnor i framtiden slipper behöva påminna sina politiker.

Paow avslutar inlägget med meningen "Idag är sista dagen att rösta, gör ett smart val för att få in feminismen en gång för alla, tack", vilken åtföljs av ett stort, rosa kvinnotecken med en knuten näve.

Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela