Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Zara Larssons svar på hyllningarna: "Jag är inget feministiskt geni"

- 06/01/2015, 16:03 -
1 av 2

TT bild

2 av 2

instagram

Zara Larsson svarar på uppståndelsen runt kondom-bilden.

I måndags kväll postade Zara Larsson en bild på sin Instagram där hon trätt en kondom över sitt ben och skrivit texten "Till alla killar som säger att er kuk är för stor för kondomer, SLÅ ER NER!".

Bilden blev en jättenyhet och just nu har bilden 45 000 likes på Instagram.

Bilden väckte stor uppståndelse, och nu skriver Zara Larsson om sina tankar om det hela: 

"Det som blir problematiskt här är att jag verkligen inte är ett feministiskt geni, inte på den bilden i alla fall... ...jag, personligen, anser inte mig själv vara någon slags heliga Maria över feminismen. Det har liksom bara blivit så av okänd anledning. Jag är fullt medveten om att det finns många, många tjejer som är bättre än mig på detta på så extremt många sätt och som får för lite uppmärksamhet", skriver Zara Larsson på sin blogg i ett inlägg med rubriken "Feministiskt geni"

Hon hoppas dock att någon kan lära sig något av henne om feminism, på samma sätt som hon lärt sig av andra när det gäller rasism

Zara Larsson menar också att hon inte är någon talesperson: "Jag har aldrig blivit utsatt för rasism eller tjockhat och jag erkänner att jag verkligen inte vet hur det känns. Jag kan inte relatera. Klart någon har pratat negativt om mig och kallat mig ”whity” eller liknande men HAHA jag har ingen rätt att bli ledsen över det eftersom vit rasism inte existerar", skriver Zara Larsson. 

Läs hela Zara Larssons blogginlägg här

Älskar du Zara Larsson?