Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jonas stekarsketcher gör succé på Facebook

1 av 4

Jonas är 23 år gammal och arbetar som elektriker.
2 av 4

Jonas är 23 år gammal och arbetar som elektriker.

Men på sin fritid gillar att han spela in sketcher.
3 av 4

Men på sin fritid gillar att han spela in sketcher.

Vilket han minst sagt gör bra.
4 av 4

Vilket han minst sagt gör bra.

Nöje | 07/01/2015 16:41

Jonas Fagerström sätter huvudet på spiken med sina episka sketcher.

Jonas Fagerströms sketch "Före lön VS efter lön" har i skrivande stund fått över 20 000 likes, setts av över 600 000 personer och med andra ord gjort dundersuccé på Facebook. Nyheter24 tog ett snack med Jonas för att prata stekare, humor och framtidsplaner.

– Jag föddes 1991 i Stockholm och bodde där i sju år tillsammans med familjen innan vi flyttade till Smögen där jag har bott fram tills nu. Min uppväxt har varit underbar med massa kärlek och skratt. I dag är jag 23 år och arbetar som elektriker i Oslo, berättar han för Nyheter24.

Hur kommer det sig att du började spela in sketcher?

– Jag och mina vänner har alltid gjort massa olika typer av sketcher men aldrig filmat dem, så när jag väl började filma mig själv så var det rätt naturligt. Första videon jag gjorde på mig själv var för cirka tre månader sedan och den fick sjukt bra respons direkt. Den var "Före lön VS efter lön", och efter det har jag bara fortsatt och folk verkar gilla det.

"Stekaren har alltid varit en favorit"

Jonas sketcher skildrar allt ifrån hur man tar selfies till hur det känns att vara ensam på gymmet. Men en imitation han gör extra bra är "den typiska stekaren".

Hur kommer det sig att du är så bra på att imitera just stekare?

– Jag och en kompis från Stockholm, Martin Edren, har alltid imiterat stekare. Jag har många olika karaktärer som man kan sätta sig in i men stekaren har alltid varit en favorit. Eftersom man imiterat just stekaren så länge så är det väl därför man blivit duktig på just den karaktären, säger han och fortsätter:

– Sen är det ju sjukt kul att ta fram hummern och skumpan och svina lite som en stekare. 

Vad är dina framtidsplaner. Är det här någonting du planerar att utveckla?

– Nja, det vore ju väldigt roligt att arbeta med tv och vara framför kameran på riktigt men än så länge är det ju bara något jag gör för skojs skull. Jag älskar att få folk att skratta.

Ok, helt ärligt – skrattar du åt dina egna videos?

– Ja, ibland så. Haha, har jag inget att göra då brukar jag kolla igenom mina gamla videos och skratta eller spela in nya.

Se några av Jonas roliga videos i klippen nedan. 

Före lön vs efter lön.


Hur det är att vakna upp en måndag vs hur det är att vakna upp en lördag.

Skillanden mellan när det är folk på gymmet vs när man är själv.