Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Musikhjälpen samlade in över 31 miljoner kronor – här är siffrorna

- 19/12/2015, 22:37 -
Programledarna Kodjo Akolor, Gina Dirawi och Linnea Henriksson.
1 av 3

Programledarna Kodjo Akolor, Gina Dirawi och Linnea Henriksson.

SVT

Miriam sjöng "Raised in rain" i Musikhjälpen och samlade in mest i sin bössa.
2 av 3

Miriam sjöng "Raised in rain" i Musikhjälpen och samlade in mest i sin bössa.

SVT

Linnea i buren.
3 av 3

Linnea i buren.

SVT

Musikhjälpen fortsätter att leverera! Över 31 miljoner kronor har samlats in för att människor inte ska behöva fly undan klimatet.

Summan landade på häpnadsväckande 31 105 000 kronor och rekordet för antal engagemang hamnade på rekordnivå – med 268 000 engagemang.

– Målet i år var att komma upp i 250 000 engagemang och det känns fantastiskt roligt att vi slog det med så mycket mer. Musikhjälpen fortsätter att växa och det är otroligt att vi återigen slår rekord i antal engagemang. Vi vill verkligen tacka alla människor runt om i Sverige som varit med oss den här veckan och kämpat för att människor ska slippa fly på grund av klimatrelaterade katastrofer, säger Julia Blomberg, innehållsansvarig Musikhjälpen i ett pressmeddelande.

Den staden som hade flest engagemang var staden där buren var i år: Linköping följt av Stockholm, Göteborg, Norrköping och Halmstad. Totalt har 70 000 låtönskningar kommit in. Här är de fem mest önskade låtarna:

1. Adele – Hello

2. Miriam Bryant – Ett sista glas

3. Miriam Bryant – Allt jag behöver

4. Kent – Utan dina andetag

5. Justin Bieber – Love yourself

Den mest budade auktionen var att intervjuas i Värvet av Kristoffer Triumf för 82 100 kronor. Mest insamlade tävlingsbössan med kändisar startade av Musikhjälpen var, inte förvånande, tacokväll med Miriam Bryant som fick in 103 025 kronor.

Medan populäraste egna digitala bössan var #borringtillburen med 407 150 kronor insamlat.Gött! Ses nästa år!

Skänkte du till Musikhjälpen?