Jonas Gardells inlägg på Facebook blev censurerat.
1 av 2
Jonas Gardells inlägg på Facebook blev censurerat. - Foto: TT NYHETSBYRÅN/Faksimil
Jonas Gardell.
2 av 2
Jonas Gardell. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Facebook censurerade Jonas Gardells inlägg: "Helt absurt"

Jonas Gardells inlägg på Facebook blev censurerat för att det inte följde Facebooks gemenskapsregler.


Det var under onsdagen som Jonas Gardell skrev en statusuppdatering på Facebook efter att en bild uppmärksammats där en kvinna blir tvingad att ta av sig sin hijab i Frankrike av poliser.

– Män vill tvinga kvinnor ta på sig kläder. Män vill tvinga kvinnor ta av sig kläder. Enda gemensamma nämnaren: Män vill tvinga kvinnor, skrev Gardell i Facebook-inlägget.

Men under onsdagskvällen hade Facebook censurerat inlägget som hade fått 30 000 likes. Anledningen? Det följde inte Facebooks gemenskapsregler.

Gardell skrev då en ny statusuppdatering där han berättade att vad som hade hänt var absurt.

– Oj! Min förra statusuppdatering censurerades av FB för att den inte följde FB:s gemenskapsregler. Helt absurt. FB låter passera att folk kallar kvinnor horor och mig bögjävel och vi hotas och hånas - men jag får inte skriva: Män vill tvinga kvinnor ta på sig kläder. Män vill tvinga kvinnor ta av sig kläder. Enda gemensamma nämnaren: Män vill tvinga kvinnor, skriver han.


Inlägget har redan, efter en timme, delats nästan 950 gånger och över 7 000 personer har gillat det.

– Facebook är helt absurt. Det får passera att folk kallar mig bögjävel och kvinnor för horor, men en nyhetsbild från en badstrand där poliser ska tvinga en kvinna att ta av sig sin slöja censureras! Min uppdatering hade långt över 30 000 likes och hade setts av närmare 2 000 000 människor när den togs bort. Det fanns absolut ingenting i texten eller bilden som var stötande, skriver Gardell i ett mejl till Aftonbladet.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

/
/
/
/
Man
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

1 timme sedan

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

igår 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.