Torsdag 26 Maj
Stockholm

Berättar om kända profilens övergrepp: "Hon lade sig på mig"

En folkkär SR-profil utreds för sexuella trakasserier – och nu riktas nya anklagelser mot henne från en tidigare kollega på SVT.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

För bara några dagar sedan avslöjade tidningen Expressen att en kvinnlig folkkär programledare på Sverige Radio de senaste tre veckorna har utretts internt. 

Anledningen är att kvinnan anklagas för sexuella trakasserier – hon ska bland annat ha tagit på kollegor på opassande sätt och uppvaktat kollegor på både arbetstid och efter jobbet.

Nu riktas nya anklagelser mot den populära programledaren. En person som jobbade med den kvinnliga programledaren på SVT under inspelningen av ett väldigt känt program berättar nu om sina upplevelser.

– Hela tiden höll den kända kvinnliga programledaren på med mig med en massa anspelningar, ”har du fått smaka kuk nån gång?” eller ”har du slickat fitta?”. Andra medverkande i programmet blev alldeles förfärade när de fick höra vad hon sa, berättar medarbetaren för Expressen.

"Hon lade sig på mig och skulle börja kyssa mig"

Trots att medarbetaren vid flera tillfällen sa ifrån så hände ingenting. Den kända profilen fortsatte eftersom hon var helt "maktfullkomlig". Vid ett tillfälle tog hon det ännu längre.

– Det slutade så illa att hon slet in mig i sin loge och tryckte ner mig i den säng som var i logen. Hon lade sig på mig och skulle börja kyssa mig. Jag blev helt paralyserad, och inte visste vad jag skulle göra, säger medarbetaren till Expressen.

Inte förrän två kollegor kom in i logen så avbröts övergreppet – de lyckades få bort kvinnan från medarbetaren.

Det blev inga större konsekvenser för den folkkära profilen – hon fick endast en varning från cheferna. 

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Louvrens förre chef åtalas för pengatvätt

Justin Timberlake säljer sin låtkatalog

Publicerades: 1 timme sedan

GES avslutar på Cirkus

Publicerades: 2 timmar sedan

Noah Cyrus talar ut om missbruket

Publicerades: 3 timmar sedan

De gästar "Lotta på Liseberg"

Publicerades: 3 timmar sedan

Madonna kräver ändring av vapenlagarna

Publicerades: idag 09:17