Benjamin Wahlgren Ingrosso och flickvännen Linnea Widmark.
1 av 5
Benjamin Wahlgren Ingrosso och flickvännen Linnea Widmark. - Foto: Instagram / @benjaminingrosso
Benjamin Ingrosso med flickvännen Linnea Widmark.
2 av 5
Benjamin Ingrosso med flickvännen Linnea Widmark. - Foto: Jonas Ekströmer/TT
Benjamin Ingrosso firade efter Melodifestivalen 2017.
3 av 5
Benjamin Ingrosso firade efter Melodifestivalen 2017. - Foto: Jonas Ekströmer/TT
Benjamin Wahlgren Ingrosso år 2006.
4 av 5
Benjamin Wahlgren Ingrosso år 2006. - Foto: Kerstin Carlsson / TT
Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso på scen 1986.
5 av 5
Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso på scen 1986. - Foto: ReportagefotoBMP Box 12063 102 22 Stockholm 086539300 / Roger Tillberg

Det här visste du nog inte om Benjamin Wahlgren Ingrosso

Hur mycket pengar tjänar Benjamin Wahlgren Ingrosso? Vem är hans flickvän? Varför är han känd? Hur gammal är han? Vi rätar ut alla frågetecken kring Melodifestival-vinnaren Benjamin Wahlgren Ingrosso.


Benjamin Ingrosso, 20, tävlar idag i Melodifestivalens första deltävling i Karlstad. Hans bidrag heter "Dance You Off" och Benjamin är redan favorittippad.

Men har du koll på all fakta kring en av Sveriges hetaste popstjärnor? Hur mycket tjänar han? Vem är han ihop med? Vad heter hans syskon? När slog han igenom? 

Vi ger dig svaren här!

När föddes Benjamin Ingrosso?

Benjamin Daniele Wahlgren Ingrosso föddes i Danderyd, Stockholm, den 14 september 1997 vilket gör att han idag är 20 år gammal. 

Benjamin är son till Pernilla Wahlgren, 50, och Emilio Ingrosso, 52. Benjamin bor på Lidingö i mamma Pernilla Wahlgrens hus.

Benjamins föräldrar Emilio Ingrosso och Pernilla Wahlgren på scen 1986. Bildkälla: Stella Pictures.

Vem är Benjamin Ingrossos flickvän?

Benjamin Ingrosso var ihop med Linnea Widmark, 21, i fyra år. Sedan tog förhållandet slut. 

Men gammal kärlek rostar aldrig – paret blev ihop igen och är idag kärare än någonsin.

Linnea är bloggare och på Instagram har hon över 25 000 följare. Linnea är dessutom bästis med Benjamins syster Bianca Ingrosso.

Benjamin Wahlgren Ingrosso med flickvännen Linnea Widmark. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Vad är Benjamin Ingrosso känd för?

Benjamin vann "Lilla Melodifestivalen" redan som 9-åring år 2006 med sitt bidrag "Hej Sofia". Sedan barnsben har han medverkat i flera musikaler och pjäser som "Nils Karlsson Pyssling". 

Som 10-åring släppte han singeln "Jag är en astronaut". Samma år såg vi honom i "Allsång på Skansen" tillsammans med mamma Pernilla. 

Benjamin Wahlgren Ingrosso år 2006. Bildkälla: Kerstin Carlsson/TT Bild

Han turnerade även den sommaren med "Diggiloo"-gänget". År 2014 bestämde sig Benjamin för att satsa helhjärtat på sin musikkarriär och la då skådespelandet på hyllan. Benjamin har skivkontrakt med TEN Music Group, dit även till exempel Zara Larsson hör. 

Sin första singel släppte Benjamin år 2015, och förra året – år 2017, så tävlade Benjamin i Melodifestivalen med låten "Good Lovin". Trots att Benjamin bara kom på femte plats i finalen så blev låten en riktig hit. På Spotify har låten nästan en miljon streams. 

Hur mycket pengar tjänar Benjamin Ingrosso?

År 2016 tjänade Benjamin Ingrosso nästan en halv miljon kronor  – eller 454 200 om vi ska vara exakta. 

År 2014 var Benjamin i "Let's Dance" och där var hans danspartner Sigrid Bernsson, 29, som i Melodifestivalen 2018 är hans konkurrent! 

Benjamin vann hela "Let's Dance" och dessutom fick han riktigt bra betalt för sin insats. Hela 400 000 kronor tjänade Benjamin på "Let's Dance". Det var 100 000 kronor mer än vad hans syster Bianca fick för att vara med i programmet.

Benjamin Wahlgren Ingrosso har en bra lön. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Benjamins stora – och kända – familj

För Benjamin var det nog rätt så naturligt att redan som barn glida in i nöjesbranschen. 

Hans pappa Emilio var dansare och mamma Pernilla är sångerska. Benjamin har även systern Bianca och brodern Oliver.

Benjamins mormor är skådespelerskan Christina Schollin. Dessutom är han systerson till Niclas och Linus Wahlgren. Benjamin är även kusin till Swedish House Mafia-stjärnan Sebastian Ingrosso.

Benjamin Wahlgren Ingrosso hade verkligen en fartfylld och spännande sommar. Vill du veta mer om vad popstjärnan hittade på när solen gassade på som bäst? Då kan du läsa det här!


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Följer du Benjamin Ingrosso på sociala medier?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

3 timmar sedan

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.