Det var efter en kväll ute som Biancas pappa Emilio Ingrosso upptäckte att hon spydde.
Det var efter en kväll ute som Biancas pappa Emilio Ingrosso upptäckte att hon spydde.

Så upptäckte Bianca Ingrossos pappa att hon hade bulimi

Bianca Ingrosso har länge varit öppen med att hon sedan barnsben lidit av bulimi. I en intervju med Alexander Pärleros berättar hon nu om hur hennes familj hanterat det hela och hur hennes pappa Emilio Ingrosso upptäckte hennes sjukdom.


Bianca Ingrosso, 23, har flertalet gånger, på ett väldigt öppet sätt, pratat om att hon under en längre lidit av bulimi. Hon har sagt att tankarna redan började komma när hon var fem-sex år gammal och att hon då började jämföra sin kropp med andras vilket skapade komplex. 

– Jag har alltid känt mig större än alla andra. När jag sedan kom upp i högstadiet skämdes jag över hur mycket jag åt, jag försökte äta mindre. Det slutade med att jag hetsåt, sedan började jag spy och då utvecklade jag bulimi, berättar hon.

Bianca har talat öppet om sin bulimi i flera års tid. Hon har berättat att de onda tankarna kom redan vid fyra-fem års ålder.

I en intervju med Alexander Pärleros som driver Framgångspodden, går de in lite djupare på Biancas problem och hur hon mår idag. Alexander frågar bland annat hur Biancas familj reagerat på det hela och hur de betett sig kring henne.

– Det började redan när jag var liten. Så blev jag magsjuk någon gång och gick ned massa i vikt. Så tänkte jag wow, vad snabbt och enkelt det här gick, berättar Bianca. 

– Hela ens liv gick ut på att spy. Ett tag kunde jag spy 14-16 gånger per dag. Och är man "en bra bulimiker" vilket känns sjuk att säga så lär man sig även hur man ska göra för att det inte ska fräta på tänderna. Och ja, det värsta av allt var ju att gå ut och äta på restaurang för där kan man ju inte spy på en offentlig toalett utan att det hörs, tillägger hon. 

Bianca får sedan familjefrågan och kommer då in på hur hennes pappa fick reda på hennes sjukdom, och det hela ägde rum hemma hos honom i Palma. 

Det var Emilios fru Åsa som uppmärksammat att Bianca ofta försvann in på toaletten efter att familjen varit ute och ätit. Bildkälla: Stella Pictures

– Det var för cirka tre-fyra år sedan som pappas fru Åsa började märka att jag försvann på toaletten efter varje gång vi kommit hem. Och att jag satte på kranen. Så en gång när vi kom hem sa hon åt pappa att gå till toaletten, öppna och bara gå in när jag var där inne. Och mycket riktigt stod jag ju där och spydde, säger hon.

Men Emilio och Åsa blev varken arga eller upprörda utan stöttade Bianca och försökte vara uppmärksamma istället, berättar hon. 

"Pappa bara gick in, och där stod jag", berättar Bianca. Bildkälla: Stella Pictures

– De var på mig mycket efter de så jag inte kunde spy. De berättade hur och fin jag var och höll koll. Hemma håller mina bröder koll på mig också och många kollar vart jag håller hus och så vidare, säger hon. 

– Jag kommer nog alltid behöva jobba med min självkänsla. För den svajar, avslutar hon. 

Biancas pojkvän Philippe var också medveten om Biancas bulimi, och då hade han ett speciellt "knep" för att hon inte skulle kunna spy. Detta trots att paret hade distansförhållande. Läs mer om det här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

1 timme sedan

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

1 timme sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

2 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

2 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

2 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

3 timmar sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".