Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rihanna ber fansen radera Snapchat – efter sjuka annonsen

- 16/03/2018, 09:44 -

Efter att en annons som ger användare på Snapchat möjligheten att ge Rihanna en örfil eller att slå Chris Brown dykt upp på har stark kritik riktats mot appen. Nu ber Rihanna alla sina fans att radera Snapchat.

Den legendariske stjärnan Rihanna ber nu alla sina fans att radera den populära appen Snapchat. Det efter att en minst sagt obehaglig annons med sångerskan dykt upp på plattformen den senaste veckan.

Rihanna på röda mattan
Rihanna. Bild: TT

Som om Snapchat inte hade nog med problem – efter deras senaste uppdatering lackade användarna ur så pass mycket att appen i stort förklarades som förstörd. Läs mer om det här.

I alla fall så föreställer annonsen en interaktiv bild där användarna får två val: att ge Rihanna en örfil eller att slå Chris Brown. Så här såg den ut:

Interaktiv Snapchat-annons: ge Rihanna en örfil eller slå Chris Brown
Den kritiserade annonsen. Bild: Twitter

För er som inte sovit bakom en sten de senaste åren så är det här problematiskt ur extremt många synpunkter. Dels så är det en extremt märklig annons som uppmanar till våld – och sen så misshandlades Rihanna av just Chris Brown när paret dejtade 2009. Något som Brown senare även dömdes för. 

Snapchat bad snabbt om ursäkt efter att användarna rapporterat annonsen. I ett uttalande till BBC skriver företaget bakom sociala medier-appen:

"Annonsen godkändes felaktigt eftersom den bryter mot våra annonsriktlinjer. Vi tog bort den på en gång förra helgen när vi blev uppmärksammade på den. Vi är ledsna att det här hände".

Chris Brown i rättegång
Brown dömdes för misshandel. Bild: TT

Men det var långt ifrån nog och RIhanna uppmanar sina fans att helt radera Snapchat. På sin Insta-story skriver hon:

"SNAPCHAT jag vet att ni vet att ni inte är min favorit app där ute. Men jag försöker bara att luska ut vad poängen var med den här soppan! Jag skulle vilja kalla det för okunnighet eller ignorans, men jag vet att ni inte är så dumma! 

Ni spenderar pengar på att animera någonting som avsiktligt ger skam åt offer för våld i nära relationer och gör det till ett skämt!!! Det här är inte om mina personliga känslor, för jag har inte så många... men alla kvinnor, barn och män som har varit offer för våld i hemmet och speciellt de som inte kommit ur det ännu... ni har svikit oss! Skäms! 

Ni kan slänga hela den där app-oligyn (reds.anm. en lek med orden app och apology som betyder "ursäkt") bort.!"

Rihanna kritiserar Snapchat på sin Instagram
Tell 'em Rihanna! Bild: Instagram

Efter kritiken av Snapchats annonsens så sjönk också appens aktier kraftigt. Detsamma hände när Kylie Jenner twittrade negativt om appen.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du raderat Snapchat?