Rihanna tycker Snapchat gör sig skyldiga till att glorifiera våld i nära relationer
Rihanna uppmanar användarna att radera appen Snapchat efter obehaglig annons. - Foto: TT/Pixabay/Twitter

Rihanna ber fansen radera Snapchat – efter sjuka annonsen

Efter att en annons som ger användare på Snapchat möjligheten att ge Rihanna en örfil eller att slå Chris Brown dykt upp på har stark kritik riktats mot appen. Nu ber Rihanna alla sina fans att radera Snapchat.


Den legendariske stjärnan Rihanna ber nu alla sina fans att radera den populära appen Snapchat. Det efter att en minst sagt obehaglig annons med sångerskan dykt upp på plattformen den senaste veckan.

Rihanna. Bild: TT

Som om Snapchat inte hade nog med problem – efter deras senaste uppdatering lackade användarna ur så pass mycket att appen i stort förklarades som förstörd. Läs mer om det här.

I alla fall så föreställer annonsen en interaktiv bild där användarna får två val: att ge Rihanna en örfil eller att slå Chris Brown. Så här såg den ut:

Den kritiserade annonsen. Bild: Twitter

För er som inte sovit bakom en sten de senaste åren så är det här problematiskt ur extremt många synpunkter. Dels så är det en extremt märklig annons som uppmanar till våld – och sen så misshandlades Rihanna av just Chris Brown när paret dejtade 2009. Något som Brown senare även dömdes för. 

Snapchat bad snabbt om ursäkt efter att användarna rapporterat annonsen. I ett uttalande till BBC skriver företaget bakom sociala medier-appen:

"Annonsen godkändes felaktigt eftersom den bryter mot våra annonsriktlinjer. Vi tog bort den på en gång förra helgen när vi blev uppmärksammade på den. Vi är ledsna att det här hände".

Brown dömdes för misshandel. Bild: TT

Men det var långt ifrån nog och RIhanna uppmanar sina fans att helt radera Snapchat. På sin Insta-story skriver hon:

"SNAPCHAT jag vet att ni vet att ni inte är min favorit app där ute. Men jag försöker bara att luska ut vad poängen var med den här soppan! Jag skulle vilja kalla det för okunnighet eller ignorans, men jag vet att ni inte är så dumma! 

Ni spenderar pengar på att animera någonting som avsiktligt ger skam åt offer för våld i nära relationer och gör det till ett skämt!!! Det här är inte om mina personliga känslor, för jag har inte så många... men alla kvinnor, barn och män som har varit offer för våld i hemmet och speciellt de som inte kommit ur det ännu... ni har svikit oss! Skäms! 

Ni kan slänga hela den där app-oligyn (reds.anm. en lek med orden app och apology som betyder "ursäkt") bort.!"

Tell 'em Rihanna! Bild: Instagram

Efter kritiken av Snapchats annonsens så sjönk också appens aktier kraftigt. Detsamma hände när Kylie Jenner twittrade negativt om appen.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du raderat Snapchat?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Indieartister växer på Spotify

Elinor Torp får Stig Dagerman-pris

igår 19:08
Journalisten och författaren Elinor Torp tilldelas årets Stig Dagerman-pris för att hon "riktar ett obevekligt ljus in i det svenska välfärdssamhällets skuggsida", skriver Älvkarleby kommun i ett pressmeddelande.

Nytt Banksy-verk intill beskuret träd

igår 17:36
En ny väggmålning av den anonyme konstnären Banksy väcker uppmärksamhet i Finsbury Park i London.

Det vill Lotta Lundgren ha på sig när hon begravs: "Bryts ner"

igår 17:04
Att tänka på vad man ska ha på sig när man begravs kanske känns avlägset, men poddaren och tv-profilen Lotta Lundgren vet precis vilka kläder hon ska ha.

Persson Giolito lämnar Netflixproduktion

igår 16:38
Författaren Malin Persson Giolito väljer att ta bort sitt namn från Netflix spänningsserie "I dina händer" – som baseras på hennes bästsäljande bok med samma titel, skriver Dagens Nyheter.

Såpainspelning på toppmöte

igår 16:18
Statsminister Ulf Kristersson (M) och hans kollegor får chans att bli tv-kändisar när franska tv-komedin "Parlement" tar fram kamerorna under veckans EU-toppmöte.