Tisdag 30 Nov
Stockholm

Många är arga på Snapchats uppdatering – men finns det en lösning?

Folk är arga efter Snapchats senaste uppdatering
Många är arga på Snapchat efter den nya uppdateringen. Foto: Pixabay/Privat(Montage)

På sociala medier har många användare uttryckt sin ilska över Snapchats senaste uppdatering som helt förändrat appens utseende. Men det kan finnas en lösning på problemet.

Kommentera (28)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att appar får nya uppdateringar händer då och då, ibland gillar man det och ibland HATAR man det. Här om dagen släppte Snapchat en uppdatering som inte riktigt gick hem hos många användare. 

Men det kan faktiskt finnas en lösning som du kan läsa om längre ner.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Snap planerade en uppdatering (det kan du läsa om här) – men att det skulle bli så här kontroversiellt trodde nog inge.

Tidigare har man, som ni säkert vet, kunnat hitta stories till höger och chatten till vänster. Men efter uppdateringen så ser det inte alls längre ut så. 

Nu hittar man både chatten och stories till vänster och till höger finner du "upptäck", som är ett flöde där du kan se både personer du följer, men även en möjlighet att upptäcka nya personer att följa. Lite läskigt om ens egen story skulle dyka upp där kanske? 

Så här ser det ut på Snapchat nu efter den nya uppdateringen:

Snapchat efter uppdateringen. Bildkälla: Nyheter24

Och så här såg det ut innan appen uppdaterades: 

Snapchat innan uppdateringen. Bildkälla: Nyheter24

Men kritiken mot den nya uppdateringen lät sig inte vänta på sociala medier, där många klagar och menar att de vill gå tillbaka till appens tidigare utseende. 

"Fattar noll av Snapchats senaste uppdatering", är det någon som skriver.

En annan skriver att den "suger". 

"Får panik" skriver en annan. 

Nyheter24 har pratat med en talesperson från företaget Snap Inc. som ligger bakom Snapchat. De tror, trots de starka reaktionerna, att alla kommer vänja sig.

– Uppdateringar som är så här stora kan ta ett litet tag att vänja sig vid, men vi hoppas att alla snapare kommer tycka om den så fort de gjort sig hemmastadda.

Många användare är redo att helt överge Snapchat efter uppdateringen. Men det KAN finnas en lösning. Bild: Pixabay/Nyheter24

Men går det att gå tillbaka till det gamla utseendet? Ja, Nyheter24 har försökt några metoder. Tyvärr funkar det inte för alla som inte har ett extremt starkt tålamod. Dessutom är det lite enklare om du har en Android-telefon.

Är du redo för lite överkurs i ~hightech~? Då kan det här vara lösningen om du följer varenda steg:

Android

1. Först måste du göra dig bekant med begreppet APK (Android application package). Det är helt enkelt namnet på de filer som Android-telefoner använder som appar. 

2. För att hitta rätt APK-fil för den "gamla" versionen så kan du söka på nätet efter "Snapchat 10.23 APK". Den nya versionen heter 10.24 – om du föredragit en annan version kan du givetvis söka på 10.22 eller 10.21. Du kan också besöka den här sajten för att hitta rätt APK-fil. 

3. Du kan också ladda ner APK-filen om du har en annan Android-enhet med den gamla versionen kvar, exempelvis från en padda. Du hittar filen i mappen /data/app när du anslutit enheten till din dator. När du väl har filen så kan du hoppa till steg 4. 

4. Nu ska du avinstallera den nya versionen från din mobil. Lägg över den gamla versionens APK-fil i din "File Explorer" som du kan se när du kopplat telefonen till en dator. Lägg den antingen i "Downloads" eller skapa en ny mapp.

5. Nu måste du ladda ner (eller köpa) en app som heter Android File Explorer. Det för att telefonen ska kunna hitta filen.

6. Nu ska du via appen kunna hitta din fil och klicka då bara på installera. Förhoppningsvis har allt löst sig nu...

Tipset kommer från Tech Advisor.

iPhone

1. Förbered dig på att det är en aning klurigare att lösa problemet om du har en iPhone. Men det *kan* funka. Det är nämligen så att lösningen kan finnas i iTunes. VIKTIGT: Uppdatera inte dina appar i iTunes på din dator om du nu skulle få för dig att göra det.

2. Avinstallera och radera appen på din telefon. Det gör du genom att trycka fingret mot appen och när de börjar ~hoppa~ så klickar du på krysset.

3. Koppla din telefon till din dator och öppna iTunes.

4. Välj din enhet i programmet iTunes (den brukar ligga till vänster) som är döpt efter vad din telefon kallas. Exempelvis "iPhone 8" eller "Alex iPhone". Klicka på enheten. VIKTIGT: Synka INTE din telefon med iTunes. Då är det kört...

5. Klicka på Applikationer (Applications) och välj "Appar" ("Apps") i sidofältet på iTunes.

6. Då ska du kunna hitta Snapchat-appen som förhoppningsvis inte är uppdaterad till den nya versionen. Klicka på installera och synka med din iPhone. Då ska en kopia av den versionen som iTunes känner igen installera. Förhoppningsvis rätt version.

7. Observera att det här BARA fungerar om du inte har synkat telefonen med iTunes och därmed inte synkat dina appar... Annars är det nog tyvärr kört.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tycker du om nya uppdateringen?
Tack för din röst!
Kommentera (28)
Kopiera länk
Dela