Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Peg Parnevik mordhotas av Joakim Lundells fans

- 27/04/2018, 11:37

Peg Parnevik dödshotas nu av flera av Joakim Lundells fans. Peg hängde ut de som dödshotat henne på sin Instagram, och Pegs mamma Mia Parnevik ska nu polisanmäla alla dödshot.

Dramatiken kring galan Guldtuben har dominerat Youtubevärlden under veckan. 

Det hela började med att flera framstående Youtubers så som Jonna och Joakim Lundell, Ben Mitkus och Vlad Reiser gick ut och kritiserade Guldtuben, och kallade det för "riggtuben".

Det som flera Youtubers ställde sig kritiska till var att de nominerade i år har valts ut av en jury bestående av 13 personer, och att det svenska folket alltså inte har kunnat nominera.

Ben Mitkus och Joakim Lundell i Breaking News.
Ben Mitkus och Joakim Lundell i Breaking News. Bildkälla: Kanal 5

I en debatt i "Breaking News" mötte Joakim Lundell, 32, och Ben Mitkus, 23, Youtubenätverkets Splays grundare Vigor Sörman, som även är med och arrangerar Guldtuben. 

Joakim kallade då Vigor för "pajas" i direktsändning.

"Hela kroppen med svart, nu ska du bli monkey"

Under onsdagskvällen gick artisten Peg Parnevik, 22,  som är med i Guldtubens jury, ut på sin Twitter och skrev att anledningen till att Joakim Lundell inte är nominerad i Guldtuben är för att han "är rasist". 

Peg syftar på när Joakim i början av mars målade blackface på sin kompis Danjal Kanani, 27.

Joakim Lundell målade blackface på Danjal.
Joakim Lundell målade blackface på Danjal. Bildkälla: Youtube/Jocke & Jonna

– Vi tänkte du ska ju släppa "Monkey Song" nu på fredag så jag tänkte att vi spelar in en liten musikvideo där du blir en riktig apa. Hela kroppen med svart, nu ska du bli monkey, sa Joakim i Youtubeklippet. I klippet såg man sedan Joakim spreja Danjal svart med färg.

"Kommer döda henne framför er"

På sin Twitter skrev Peg:

"Till Joakim Lundell, det är inte pga ”mobbning” eller ”klasshat” eller för att du inte är ”Östermalms-fin” och nä faktiskt inte för att du har ”en annorlunda åsikt” eller ”talar fritt.” BRUH, it’s cause ya racist."

Pegs uttalande om Joakim har nu fått hans galna fans att gå efter Peg – och det är inte med normal kritik och trevlig ton direkt. 

Nej, Peg har fått flera dödshot under de senaste dagarna.

På sin Instagram visar Peg upp några av de hotfulla kommentarerna hon har fått. En person kallar Peg för "äckliga lilla luder" och en annan skriver att hon "kommer att få ångra det hon har sagt om Jocke".

En annan person skriver: 

"KOMMER STRYPA SÖNDER HENNE FRAMFÖR ER"

Samma person skriver även till Pegs mamma Mia Parnevik

"Din dotter är en psykopat kommer döda henne framför er"

Personen fortsätter med dödshoten – självklart särskrivna. 

Peg Parnevik mordhotas av Joakim Lundells fans.
Peg Parnevik mordhotas av Joakim Lundells fans. Bildkälla: Instagram/pegparnevik

Peg skriver att hon ska kontakta personens föräldrar, och Mia Parnevik skriver i en kommentar att hon kommer att anmäla alla dödshot.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.