Onsdag 22 Sep
Stockholm

Markoolio släpper egen VM-låt – lyssna på den här

Markoolio/Svenska fans
Markoolio släpper inofficiella VM-låten "Ge oss mål". Foto: Anders Wiklund/Henrik Montgomery/ TT/ Emojipedia/ montage

Gyllene Tider och Linnea Henriksson står för årets officiella VM-låt, men har nu fått konkurrens av en person som kan det där med fotbollslåtar. Markoolio släpper låten "Ge oss mål" och den för snabbt tankarna till klassikern "In med bollen i mål".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den officiella VM-låten släpptes för ett par veckor sedan, den heter "Bäst när det gäller" och framförs av Gyllene Tider tillsammans med Linnea Henriksson. Låten har mött en hel del kritik i sociala medier och folk verkar generellt sett inte imponerade. 

Låten har redan fått konkurrens i form av humorgruppen JLC som släppt en egen VM-låt, "Hela vägen hem" heter den. 

Men nu blir konkurrensen ännu hårdare när en riktig veteran på området släpper en inofficiell VM-låt. Det är nämligen Marko "Markoolio" Lehtosalo som ger sig in i kampen med låten "Ge oss mål". 

Markoolio hade en superhit sommaren 2004 med den officiella EM-låten "In med bollen" och den nya låten "Ge oss mål" har ungefär samma tema. 

Skivbolaget Ninetone som släpper låten skriver i ett pressmeddelande att Markoolio kommer att rädda VM med låten och att den innehåller allt som en fotbollslåt ska innehålla. 

Enligt Ninetone ska en fotbollslåt vara episk, möjlig att sjunga onykter, ha enorm kärlek och självdistans och vara rolig. Du kan lyssna på en del av låten i klippet ovan. 

Det här är faktiskt inte första gången Markoolio gör en inofficiell låt till ett fotbollsmästerskap. Låten "Mera mål" som många gick och nynnade på år 2000 var en inofficiell EM-låt framförd av Markoolio. Den blev under mästerskapet mer populär än den officiella låten med namnet "Explodera" som framfördes av Staffan Hellstrand

"Ge oss mål" släpps fredagen den 25 maj. 

Kolla också in vad Markoolio gjorde när han inte bjöds in till prinsbröllopets efterfest. Det kan du se här

Gillar du Markoolios nya låt?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela