Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Familjens fina hyllning till Tim "Avicii" Bergling

- 24/08/2018, 16:47 -

Tim "Avicii" Bergling hittades död den 20 april. Han sörjs av miljontals fans världen över – och nu väljer hans familj att skapa ett vackert minnesforum för honom.

Det var fredag den 20 april 2018 som Tim "Avicii" Bergling hittades död i Omans huvudstad Muskat där han befann sig på semester. 

Nyheten om den svenska stjärnans död kom som en chock, och miljontals fans världen över sörjer stjärnan än idag.

Avicii
Tim "Avicii" Bergling hittades död den 20 april. Bildkälla: Amy Sussman/Invision/AP/TT Bild

Lite mindre än en vecka efter Berglings död gick hans familj ut i ett öppet brev.

Brevet löd:

"Vår älskade Tim var en sökare, en skör konstnärssjäl som alltid burit på stora existentiella frågor. En överpresterande perfektionist som reste och jobbade hårt i ett tempo som ledde till extremt svår stress.

När han slutat turnera ville han hitta en balans i livet för att må bra och kunna göra det han älskade mest – musik.

Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan.

Nu orkade han inte längre.

Han ville få frid.

Tim var inte gjord för det maskineri han hamnade i, han var en ömhudad kille som älskade sina fans men skydde rampljuset.

Tim, du kommer för alltid att vara älskad och saknad.

Den du var och din musik kommer att bära minnet av dig vidare.

Vi älskar dig,

Familjen."

I juni begravdes Bergling på Skogskyrkogården i Stockholm, och under sommaren har hans minne hedrats bland annat med en tyst minut på festivalen Summerburst. 

Summerburst
Avicii hedrades med en tyst minut på Summerburst. Bildkälla: Christine Olsson/TT Bild

Även prinsessan Madeleine visade en känslosam hyllning till den svenska stjärnan.

Och Aviciis hängivna fans har under de senaste månaderna skickat in miljontals fina minnen och brev. Det väljer nu Tims familj att skapa ett minnesforum utav, avslöjar Aftonbladet. 

Minnesstund för Avicii
Den 21 april ägde en minnesstund för Tim "Avicii" Bergling rum på Sergels torg i Stockholm. Minnesstunden inleddes med en tyst minut. Fredrik Persson/TT Bild

– Minnesforumet är skapat efter Tims familjs önskan. Miljontals fans världen över har hört av sig med minnen, brev, bilder och kondoleanser och familjen är oerhört tacksamma för all kärlek som betytt mycket under den här svåra perioden. Nu vill de skapa en digital plats för fans och vänner att kunna samlas och minnas Tim tillsammans oavsett var i världen de befinner sig, säger artistens presskontakt Ebba Lindqvist till Aftonbladet.

Här kan du se hyllningssidan till Avicii.

Brukar du lyssna på Avicii?