Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tim "Avicii" Berglings lyxhus sålt för 158 miljoner kronor

- 29/08/2018, 14:38 -

Tim "Avicii" Berglings lyxhus i Los Angeles har nu sålts i hemlighet. Huset, som Avicii köpte år 2013, såldes för 158 miljoner kronor.

Det var fredag den 20 april 2018 som Tim "Avicii" Bergling hittades död i Omans huvudstad Muskat där han befann sig på semester. 

Den svenska stjärnan bodde innan sin död i Los Angeles, och nu har hans hus sålts.

Det är tidningen People som rapporterar att Berglings hus såldes för 158 miljoner kronor. 

Aviciis hem i Los Angeles.
Tim "Avicii" Bergling bodde i det här huset i Los Angeles. Bildkälla: The Pinnacle List

Det 650 kvadratmeter stora lyxhuset ligger beläget i kvarteret Bird Streets i Hollywood Hills West. Huset byggdes år 2008 och är arkitektritat av McClean Design, skriver The Pinnacle List.

Huset stoltserar med sex sovrum, sju badrum, en infinity pool, eldstad, spa och en altan som löper runt hela byggnaden. Från huset är det en storslagen utsikt över stora delar av Los Angeles, skriver People.

"Om det är något som ger livet det där lilla extra så är det utsikter. Jag älskar utsikter", skrev Bergling på sin Instagram i oktober 2016 och visade en bild på en vacker havsutsikt.

Aviciis hem
Utsikten från Aviciis lyxhus i Los Angeles. Bildkälla: Instagram/avicii

Bergling köpte huset, som ligger på 1474 Blue Jay Way, år 2013 för 137 miljoner kronor. Den tidigare ägaren var Bruno Mascolo som är chef över Tony & Guy i USA.

Enligt LA Times såldes nu Berglings hus utan att ha listats hos någon mäklarfirma.

Avicii spelar gitarr i Los Angeles
Tim "Avicii" Bergling spelar gitarr i sitt hus i Los Angeles. Bildkälla: Instagram/avicii

Bergling blev bara 28 år gammal. Hans död sörjs av miljontals fans världen över. 

För mindre än en vecka sedan meddelade Berglings familj genom sin presskontakt att de har skapat ett minnesforum för Avicii.

– Minnesforumet är skapat efter Tims familjs önskan. Miljontals fans världen över har hört av sig med minnen, brev, bilder och kondoleanser och familjen är oerhört tacksamma för all kärlek som betytt mycket under den här svåra perioden. Nu vill de skapa en digital plats för fans och vänner att kunna samlas och minnas Tim tillsammans oavsett var i världen de befinner sig, sa artistens presskontakt Ebba Lindqvist till Aftonbladet.