SVT-profilen körde rattfull.
En manlig SVT-profil greps i somras när han körde rattfull. När polisen visiterade honom hittade de kokain. - Foto: Claudio Bresciani/TT Bild, Jessica Gow/TT Bild. Bilden är ett montage.

SVT-profil åtalas för grov rattfylla och narkotikabrott

Det var i somras som en tidigare SVT-profil greps i Stockholm. Han körde då motorcykel och var både full och påverkad av kokain. Nu åtalas mannen.


Det var i juni tidigare i år som en tidigare SVT-profil stoppades av polis när han susade fram på sin motorcykel i Stockholms innerstad. 

Polisen misstänkte att mannen var påverkad eftersom han körde i väldigt hög hastighet, men även för att profilen körde vingligt och bromsade plötsligt. 

När polisen slutligen lyckades få den manliga SVT-profilen att stanna så fick han blåsa, och då visade sig att han hade 0,66 promille i blodet, skriver Expressen. 

Men mannen ska inte ha stannat när polisen ville utan ska istället försökt att lämna platsen, enligt polisens version. Inte förrän efter flera försök så ska polisen lyckats stoppa profilen. Men mannen själv säger att han inte kände till att han hade poliser bakom sig som försökte stoppa honom. Enligt profilen så ska han varken hört eller sett poliserna.

En tidigare SVT-profil greps i juni när han körde motorcykel påverkad. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

Polisen har även vittnat om att mannen hade rester av vitt pulver under näsan, och när han visiterades hittades ett rör med vitt pulver i, skriver Expressen vidare. 

Det vita pulvret visade sig sedermera vara kokain. 

Mannen står nu åtalad för både grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott. Enligt Expressen är den tidigare SVT-profilen känd från flera aktualitetsprogram. 

SVT-profilen hade kokain i blodet. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

SVT har tidigare drabbats av andra skandaler. Bland annat så har Nyheter24 tidigare skrivit om SVT-profilen som stod åtalade för kränkande fotografering. Profilen ska ha fotograferat en praktikant utan dess medgivande. Är du intresserad att läsa mer om det, kan du göra det här

/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pernilla Wahlgren flyttar: “Har lite hybris”

Robinson-Hannas svar på Charlottas anklagelse: "Onödigt"

För Charlotta Hedlund, 30, var det "en chock" när hon hörde vad några av de andra "Robinson"-deltagarna sa om henne i synkar. Men enligt Hanna Danemyr, 45, finns en enkel förklaring. – Att gå i klinch med någon när man lever under de förhållanden vi gjorde, skulle bara skapa en otrevlig stämning, säger hon till Nyheter24.

Marcus & Martinus ger ut sina memoarer

1 timme sedan
Marcus & Martinus ska berätta historien om sina liv i en ny bok som ges ut i november. Boken "Två röster, en historia" är skriven tillsammans med journalisten Frida Söderlund, som vill ge de norska tvillingarna chansen att prata till punkt.

Julia Franzén rånad i soprummet – det här tog tjuven

1 timme sedan
Julia Franzén blev under veckan rånad av en tjuv medan hon väntade på en taxi. Men vad fick den elaka tjuven egentligen med sig?

Försenad Madonna stämd – igen

1 timme sedan
Madonna har återigen blivit stämd inför domstol av konsertbesökare som tycker att en spelning startade för sent.

GVFÖ-Kalle och partnern första samkönade paret att adoptera

1 timme sedan
Kalle Norwald är en av experterna i "Gift vid första ögonkastet". Nu berättar Kalle att han och hans partner var det första samkönade paret i Sverige att få sin ansökan om gemensam adoption godkänd utomlands.