Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pernilla Wahlgren akut till sjukhus: "Slog ut mig helt"

Nöje | 19/09/2018 13:09

Artisten och "Wahlgrens värld"-profilen Pernilla Wahlgren, 50, fick under tisdagen åka akut till sjukhus. Nu berättar hon om den dolda sjukdomen.

Sångerskan och TV-personligheten Pernilla Wahlgren, 50, tvingades åka akut till sjukhus. Det var under tisdagskvällen som Pernilla skulle lägga på ljud till "Wahlgrens värld" tillsammans med programmets producent Johan Pråmell.

Men istället för jobb så fick Johan följa med Pernilla till akuten.

Pernilla lider av Kristallsjukan, som enligt vårdguiden beror på att kalkkristaller i innerörat har lossnat. Det ger symptom som yrsel, illamående och svårigheter med balansen.

I en intervju med Aftonbladet berättade Pernilla förra veckan att sjukdomen har blivit värre.

– Tidigare så har jag haft det i någon eller några dagar, men nu har det suttit i flera veckor. Mycket kraftigare än tidigare, det är lite läskigt, sa Pernilla till Aftonbladet.

Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren lider av Kristallsjukan. Bildkälla: Stella Pictures.

På sin Instagram visar nu Pernilla bilder från sjukhusbesöket, och skriver om hur hon kände att sjukdomsbesvären eskalerade.

"Har pallat med yrselattackerna ett bra tag nu, men i dag slog de ut mig helt . Försökte jobba på som vanligt – men det gick bara inte. Konstant snurrig, illamående och svag, fick det bli en sväng till akuten istället för synk", skriver Pernilla på Instagram.

Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren fick åka in akut till sjukhuset under tisdagen. Bildkälla: Instagram/pernillawahlgren

På Instagram har Pernillas inlägg över 16 000 kommentarer och hennes fans önskar att hon snart ska känna sig bättre, och många kommer med tips på hur hon kan hamna på bättringsvägen.

"Hälsan måste gå först och är det viktigaste du har. Vila, ta hand om dig och låt din kropp få återhämtning! Du är alltid på språng och på gång, så när kroppen säger ifrån då är det bara att lyssna! Kroppen är våran chef. Kram"

"Åh fy, jag vet hur det känns!!! Sjukgymnasten kan kasta dig rätt i bollen förhoppningsvis! Det är det enda som hjälpte mig!"

"När jag hade det i fyra veckor och kröp om kring på golvet för att det gungade så... fick jag åksjukepiller utskrivna och det hjälpte! Hoppas du får bukt med det, är så himla jobbigt"

Pernilla påpekar även det ironiska i att hon har lidit av Kristallsjukan i stort sett konstant sedan hon vann två Kristaller för "Wahlgrens värld".