Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bandet KISS lägger ner – avslutar med en sista turné

Nöje | 20/09/2018 09:25

I 45 år har de underhållit oss med sin musik, men nu är det snart slut. Bandet KISS har nämligen beslutat sig för att lägga ner.

1973, det vill säga för 45 år sedan, grundades bandet KISS av Paul StanleyGene SimmonsPeter Criss och Ace Frehley. Och under åren så har de blivit något av ikoner på den stora rockscenen. Men nu har bandet beslutat sig för att lägga ner, men först ska de genomföra en sista konsert. 

Det var bandet själva som gick ut med att de beslutat sig för att lägga ner. Under sändningen av America´s Got Talent på onsdagen sa de följande till den sittande publiken. 

– Det här kommer att bli vår sista turné. Det kommer även att bli den mest explosiva och största föreställning som vi någonsin har gjort. Ni som älskar oss kom på konserterna och om ni aldrig har sett oss så är det dags nu.

Bandet gick senare ut och bekräftade i ett uttalande att turnén skulle bli den sista.

"Allt som vi har byggt och allt som vi har lyckats med de senaste fyra decennierna skulle aldrig varit möjligt om det inte vore för alla människor runt om i världen som fyllt klubbar och arenor. Det här kommer att bli det ultimata firandet för de som att sett oss och sista möjligheten för det som inte har det. "

Har slutat tidigare

Men det är inte första gången som bandet har gått ut med att de lägger ner. År 2000 gick bandet nämligen ut med att den pågående konserten skulle bli den sista men bara två år senare så återförenades de igen. Den konserten blev dock den sista konserten med alla ordinarie medlemmar.

När bandet återförenades igen 2002 så berättade Stanley att han gjorde det både för pengarna men även för alla fansen.

– Vad man säger en dag kan ändras en annan dag. Om jag gör det här för pengarna eller fansen? Båda men man får inte glömma att jag faktiskt främst gör det för mig själv, sa Paul Stanley till Rolling Stone 2002.

Nyheter24 har tidigare skrivit om KISS-stjärnan, Vinnie Vincent, som gömde hundar i sitt hus. Här kan du läsa mer om den obehagliga berättelsen