Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fem saker du kanske inte visste om Benjamin Ingrosso

- 23/09/2018, 21:11

Från Lilla Melodifestivalen, till Melodifestivalen, till Eurovision. Sångtalangen som ingen i Sverige kan ha missat. Här är 5 saker som du kanske inte visste om Benjamin Ingrosso.

2006 vann Benjamin Lilla Melodifestivalen 

Benjamin steg tidigt in i rampljuset, och det är väl inte så konstigt med tanke på både Wahlgrens-arvet från mamma Pernilla Wahlgren och Ingrosso-arvet från pappa Emilio Ingrosso. 2006 medverkade han i lilla melodifestivalen med bidraget "Hej Sofia"  – och lyckades då kamma hem en första plats! 

2007 var han med i Allsång på Skansen med mamma Pernilla Wahlgren    

Pernilla Wahlgren med Benjamin Ingrosso.
Foto: Henrik Montgomery / TT

Bara ett år senare syntes han återigen på TV-rutan. Denna gången stod han på Skansens scen där han framträdde med mamma Pernilla Wahlgren. De framträdde då med covers av Jackson 5:s "ABC" och "Moonlight". Här kan du se videon

Han vann Let's Dance 2014

2014 var Benjamin med i Let's Dance och briljerade rejält. Efter veckor av hårt arbete och fantastiska framträdanden landade han en första plats. 

Han är kusin med Sebastian Ingrosso

Sebastian Ingrosso.
Foto: Bertil Ericson / TT

Benjamin har minst sagt många talanger i släkten. Och en av dessa är hans kusin Sebastian Ingrosso

Du har med allra största sannolikhet gått loss till något av Sebastians verk. Förutom hans solo-verk, var han en del av trion Swedish House Maffia – tillsammans med Axwell och Steve Angello. Sebastian är gift med sångerskan Kinda Vivianne Ingrosso, som går under artistnamnet Kinnda. Tillsammans har de barnen Melina Ingrosso and Miranda Ingrosso.

Han vann Melodifestivalen 2018

Benjamin Ingrosso vann Melodifestivalen.
Foto: Armando Franca, AP/TT

2017 tävlade Benjamin Ingrosso i Melodifestivalen med låten "Good Lovin" och hamnade då på en femte plats. Och han måste nog ha fått blodad tand, för att i år var han tillbaka med ett nytt bidrag. 

Och nog är det tur att han valde att tävla även 2018 – för han lyckades nämligen vinna, och representerade Sverige i Eurovision Song Contest.

Benjamin gästade nyligen Filip och Fredrik. Då berättade han om sin galna sommar och avslöjade att han känner sig som sitt bästa jag på fyllan. Läs mer om det här

Benjamin Ingrosso vann Melodifestivalen 2018 med sin sång och charm. Visste du att han kunde smälta hjärtan som barn också? Om inte, då måste du se den här videon.

Har du hört någon av Benjamins låtar?