Fem saker du kanske inte visste om Benjamin Ingrosso

Från Lilla Melodifestivalen, till Melodifestivalen, till Eurovision. Sångtalangen som ingen i Sverige kan ha missat. Här är 5 saker som du kanske inte visste om Benjamin Ingrosso.


2006 vann Benjamin Lilla Melodifestivalen 

Benjamin steg tidigt in i rampljuset, och det är väl inte så konstigt med tanke på både Wahlgrens-arvet från mamma Pernilla Wahlgren och Ingrosso-arvet från pappa Emilio Ingrosso. 2006 medverkade han i lilla melodifestivalen med bidraget "Hej Sofia"  – och lyckades då kamma hem en första plats! 

2007 var han med i Allsång på Skansen med mamma Pernilla Wahlgren    

Foto: Henrik Montgomery / TT

Bara ett år senare syntes han återigen på TV-rutan. Denna gången stod han på Skansens scen där han framträdde med mamma Pernilla Wahlgren. De framträdde då med covers av Jackson 5:s "ABC" och "Moonlight". Här kan du se videon

Han vann Let's Dance 2014

2014 var Benjamin med i Let's Dance och briljerade rejält. Efter veckor av hårt arbete och fantastiska framträdanden landade han en första plats. 

Han är kusin med Sebastian Ingrosso

Foto: Bertil Ericson / TT

Benjamin har minst sagt många talanger i släkten. Och en av dessa är hans kusin Sebastian Ingrosso

Du har med allra största sannolikhet gått loss till något av Sebastians verk. Förutom hans solo-verk, var han en del av trion Swedish House Maffia – tillsammans med Axwell och Steve Angello. Sebastian är gift med sångerskan Kinda Vivianne Ingrosso, som går under artistnamnet Kinnda. Tillsammans har de barnen Melina Ingrosso and Miranda Ingrosso.

Han vann Melodifestivalen 2018

Foto: Armando Franca, AP/TT

2017 tävlade Benjamin Ingrosso i Melodifestivalen med låten "Good Lovin" och hamnade då på en femte plats. Och han måste nog ha fått blodad tand, för att i år var han tillbaka med ett nytt bidrag. 

Och nog är det tur att han valde att tävla även 2018 – för han lyckades nämligen vinna, och representerade Sverige i Eurovision Song Contest.

Benjamin gästade nyligen Filip och Fredrik. Då berättade han om sin galna sommar och avslöjade att han känner sig som sitt bästa jag på fyllan. Läs mer om det här

Benjamin Ingrosso vann Melodifestivalen 2018 med sin sång och charm. Visste du att han kunde smälta hjärtan som barn också? Om inte, då måste du se den här videon.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du hört någon av Benjamins låtar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

2 timmar sedan

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

3 timmar sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...