Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mia Skäringer om nya serien Kroppshets: "Vill inte spy mer"

- 26/09/2018, 11:16 -

Mia Skäringer, 41, har länge jobbat hårt för att kroppshetsen och fixeringen av våra kroppar inte ska bli lika allvarlig som den är. Nu kommer serien Kroppshets på SVT1, som kommer att handla om just det och att vi ska vara nöjda med oss själva.

Skådespelaren och manusförfattaren Mia Skäringer Lázár, 41, är nu tillbaka med tv-serien Kroppshets i SVT. I hennes serie berättar hon om sin egna tuffa högstadietid med ätstörningar. 

Kroppshets kommer att handla om alla timmar människor lägger på kroppen, maten och träningen. Och hur alla ska till slut bli nöjda som vi är. 

I serien får tittarna bland annat se när Mias mamma, Gun Skäringer, berättar om Mias svåra tid, då hon mådde så dåligt så hon hade skurit sig i hela armarna. 

– Vi fick en chock, det var fruktansvärt. 

Mia hittar sin gamla dagbok där hon läser ett stycke från "Jag mår så illa. Så jävla illa. Imorgon äter jag ingenting. Jag tänker fasta. Jag orkar inte spy. Jag är så jävla fet och äcklig. Hakan sitter ihop med halsen. Jävla förbannade skit, vad illa jag mår".

Mia Skäringer och Gabriel Lázár
Mia Skäringer är gift med Gabriel Lázár sedan 2015. Bildkälla: miaskaringerlazar/Instagram

Mia är född i Kristinehamn och ville bli skådespelare redan som fyra-åring. Ni känner säkert igen henne som huvudrollen Anna Svensson i tv-serien Solsidan, eller kanske från Ack Värmland. 

2009 släppte Mia boken "Dyngkåt och hur helig som helst" som handlar om erfarenheter av skilsmässa, föräldraskap, dåligt samvete, prestationsångest och dåligt självförtroende. Boken blev så populär att en föreställning baserad på boken hade premiär under 2010.

Mia har hundratusentals följare på Instagram och räds inte att stå för sina åsikter när det kommer till feminism och samhällsfrågor. Hösten 2017 hamnade Mia och Isabella "Blondinbella" Löwengrip i ett bråk på sociala medier – detta efter att Mia hade gjort en parodivideo om Isabella.

Mia Skäringer är gift med Gabriel Lázár sedan 2015 och har tre barn – Leelo, Alfred och Heli.

Mia Skäringers serie Kroppshets kan du se på SVT1.

Vill du läsa mer om Mia Skäringer? Här är sju anledningar till varför vi ska älska henne.

Mia Skäringer delade med sig av en lättklädd bild på Instagram tidigare. Den lättklädda bilden har en väldigt sorglig bakgrundshistoria. Det kan du läsa mer om här.

Känner du att du vill söka hjälp för psykisk ohälsa eller självmordstankar så har Mind Självmordslinjen en öppen chatt och telefon dygnet runt – telefon 90101. 
Nationella Hjälplinjen finns också att ringa alla dagar klockan 13-22 på telefon 0771-22 00 60.

Tycker du att det råder kroppshets?