Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Albin Lee Meldau gör Eric Gadds "Bara himlen ser på"

- 20/10/2018, 21:28 -
Albin Lee Meldau i Så mycket bättre

Albin Lee Meldau tolkar Eric Gadd i "Så mycket bättre" i TV4.

TV4

"Lou Lou"-sångaren Albin Lee Meldau är en av deltagarna i årets "Så mycket bättre" i TV4. Han väljer att tolka Eric Gadds "Bara himlen ser på" – och det är otroligt vackert. Hör Albins version här.

Albin Richard Meldau, 30, föddes i Göteborg, och går under artistnamnet Albin Lee Meldau. Albin har tidigare sjungit i bandet The Magnolia, men Albins stora genombrott kom år 2016. 

Då släppte han den souldoftande kärlekslåten "Lou Lou" som har över 19 miljoner streams på Spotify.

– Det tog slut mellan oss och det enda jag ville var att hon skulle lyssna, älska mig och komma tillbaka. Detta var mitt desperata, innerliga försök till att laga något som var trasigt, men det vet ju alla att det inte går. När jag ser att så många människor som känner igen sig i min historia får jag nypa mig i armen och buga. Ödmjukast tack till er, ni är kärlek. Kärlek är kärlek oavsett vad, berättade Albin för Aftonbladet om låten "Lou Lou".

Albin Lee Meldau.
Albin Lee Meldau. Bildkälla: Karl Melander/TT Bild

Och i första avsnittet av "Så mycket bättre" så väljer Albin att göra en av Eric Gadds souligaste låtar.

– Jag växte upp med den ”Right way”-skivan, jag ville göra många låtar, så jag testade på många. Men jag tycker att den här har en fantastisk vacker text. Poesin här tycker jag att man ska highlighta lite grann. Det blev ”Bara himlen ser på”, berättar Albin till Erics stora förtjusning.

Albin uppskattar låten för texten och poesin. Även artisten Olle Ljungström har tidigare tolkat just den låten.

– I min värld handlar den om ett återförenande, det här mötet, som sedan blir fysiskt, berättar Gadd.

Eric Gadd
Eric Gadd. Bildkälla: Stella Pictures.

”Bara himlen ser på” spelade Eric in år 1989 – faktiskt året efter att Albin föddes. Just den låten som Albin har valt visar sig vara en av Erics personliga favoriter, så det kan ju inte bli annat än succé när Albin, som är en riktig soulkille i grunden, tar sig an kärlekslåten.

Albin väljer nu för första gången att sjunga på svenska. Originalversionen innehåller en hel del stönande – något som artisten Linnea Henriksson tycker är vansinnigt roligt.

Linnea kan inte hålla sig för skratt, och Charlotte Perrelli undrar nyfiket vem det är som stönar i låten. Stor frågar om det är Eric själv som har stönat och sedan pitchat upp det.

– Vi jobbade inte så på den tiden, utan vi samplade från vissa filmer, skrattar Eric.

Men i Albins tolkning blir det inte många stön – däremot en hel del känslor.

Här kan du se Albin Lee Meldaus tolkning av Eric Gadds "Bara himlen ser på". Albins version finns även på Spotify.