Onsdag 19 Jan
Stockholm

SVT la ut Jonatan Unges pedofilskämt – nu rasar tittarna

Komikern Jonatan Unge
Komikern Jonatan Unge skämtade om pedofiler. Nu rasar tittarna. Foto: Vilhelm Stokstad/TT, SVT. Bilden är ett montage.

SVT la ut komikern Jonatan Unges pedofilskämt från "Släng dig i brunnen" – och i kommentarsfältet på Facebook rasar nu tittarna. Men Jonatan Unge förstår inte kritiken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i söndags som SVT la ut ett klipp från tv-programmet "Släng dig i brunnen", och där ser vi hur komikern Jonatan Unge, 39, drar ett pedofilskämt. 

Unges skämt går ut på att en kille i Kungsbacka har åkt fast för att ha haft 14 000 barnpornografiska bilder i sin dator.

”Det är så oerhört många barnporrbilder! Då har man ju problem. Finns det inga modesta pedofiler där ute? Som har 50 barnporrbilder som en jävla normal människa”, säger Unge i klippet som nu har över 130 000 visningar.

Jonatan Unge skämtar om pedofiler. Bildkälla: SVT

I skämtet spinner han vidare på att pedofiler är så kallade "hoarders" och att ett städprogram borde göra hembesök hos pedofiler.

Skämtet har blivit en vattendelare – många är upprörda medan andra tycker att de kränkta får lugna ner sig en aning. I kommentarsfältet på Facebook så väller hundratals kommentarer in.

"Nu sitter pedofilerna hemma och skrattar"

"Usch detta gav mig inget annat än ont i magen. Det är ALDRIG roligt att skämta om utsatta barn. ALDRIG ALDRIG ALDRIG. Fy fucking skäms. På både honom och er SVT. Nu sitter pedofilerna hemma och skrattar med åt dina äckliga skämt och förstår ännu mindre att de är totalt hjärndöda", lyder en kommentar.

"Ni alla som skrattar, ni som tillåter att detta sänds i tv, ni alla som tycker detta på riktigt är stand up comedy och kan ha en rolig kväll med sånna här typer av skämt är helt klart sjuka och bör söka vård", skriver en annan.

"Pinsamt! Plocka bort detta så vi slipper se det! Så grymt dåligt!"

Jonatan Unge driver med pedofiler i sitt skämt. Bildkälla: SVT

Andra försvarar både SVT och Unge.

"Så sjukt jävla roligt"

"Unge är kung. Bland det bästa som visats på SVT de senaste åren!"

"Stor eloge till Jonatan Unge och SVT. Fattar man inte att han menar hur sjukt fel det är så bör man nog inte kommentera."

"Ingen uppmaning till pedofili"

I en intervju med Aftonbladet ger nu Unge själv sin syn på saken.

– Jag tror inte att det sitter pedofiler hemma och skrattar. Det är ingen uppmaning till pedofili, säger Unge.

SVT har försvarat publiceringen och menar att det är ett skämt som är på pedofilers bekostnad, och även Unge ställer sig frågande till den starka kritiken.

– Det där skämtet förstår jag absolut inte att det väcker irritation. Jag har gjort skämt där jag har förståelse för varför man blir sur eller varför det gör ont. Men med det här skämtet har jag ingen förståelse, säger Jonatan Unge till Aftonbladet.

SVT
Får man skämta om allt?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela