Albin Lee Meldau i Så mycket bättre
Albin Lee Meldau berättar om tiden efter "Så mycket bättre" - Foto: Instagram/albinleemeldau, TV4. Bilden är ett montage.

Albin Lee Meldau om tiden efter "Så mycket bättre": "Kaos"

Albin Lee Meldau blev känd för hela svenska folket efter sin oförglömliga medverkan i "Så mycket bättre". Nu berättar "Lou Lou"-sångaren om tiden efter succén i TV4-programmet.


Ikväll sänds det sista avsnittet av "Så mycket bättre". Vi har under säsongen fått se Christer Sjögren, Linnea Henriksson, Stor, Louse Hoffsten, Charlotte Perrelli, Eric Gadd och Albin Lee Meldau tolka varandras låtar. 

Just Albin Lee Meldau, 30, var relativt okänd för den stora publiken innan vi bekantade oss med honom i "Så mycket bättre".

Albin var tidigare en av sångarna i bandet The Magnolia. Albin har berättat att han fick sparken från bandet eftersom han drack för mycket.

– Jag var inte nykter nog. Jag kommer knappt ihåg alla grejer jag har gjort, förklarade Albin i "Så mycket bättre" i början av december.

Årets artister i "Så mycket bättre". På bilden saknas rapstjärnan Stor. Bildkälla: Karl Melander/TT Bild

Sitt stora genombrott fick Albin när släppte låten "Lou Lou" år 2016. På Spotify har hans hit över 20 miljoner spelningar.

Under sin dag i "Så mycket bättre" berättade Albin om den stora omställningen. Några månader innan inspelningen av TV4-programmet så jobbade Albin som lärare på SFi. 

Innan dess spelade han på gator och torg, och det var inte alltid enkelt. Vid ett tillfälle hotades han bland annat av en beväpnad man.

"Nu är det kaos"

Så kontrasterna har minst sagt varit stora för Göteborgsartisten Albin. I kvällens avsnitt av "Så mycket bättre" har det blivit dags för en återträff, och artisterna utvärderar tiden i programmet – och hur det blev sedan.

– Jag var ju faktiskt ganska okänd när jag kom hit. Det var ju inte så att jag blev stoppad på stan och såna grejer, berättar Albin.

Eric Gadd frågar då om han blir det nu.

– Nu är det så. Nu är det kaos, och det hade man inte kunnat förbereda sig på på något sätt, säger Albin.

Albin Lee Meldau har gjort succé i "Så mycket bättre". Bildkälla: TV4

Albin berättar om tiden i "Så mycket bättre".

– Att vara med i "Så mycket bättre" var det bästa jag någonsin gjort – och det värsta jag någonsin gjort. Det har varit tufft, men det har också varit helt fantastiskt. Det har varit en väldigt nyttig erfarenhet för mig för jag vill ju ha en lång och gedigen karriär, säger Albin. 

Albin har tidigare berättat om sina tuffa år: "Tog droger, stal och åkte fast"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Indieartister växer på Spotify

Elinor Torp får Stig Dagerman-pris

igår 19:08
Journalisten och författaren Elinor Torp tilldelas årets Stig Dagerman-pris för att hon "riktar ett obevekligt ljus in i det svenska välfärdssamhällets skuggsida", skriver Älvkarleby kommun i ett pressmeddelande.

Nytt Banksy-verk intill beskuret träd

igår 17:36
En ny väggmålning av den anonyme konstnären Banksy väcker uppmärksamhet i Finsbury Park i London.

Det vill Lotta Lundgren ha på sig när hon begravs: "Bryts ner"

igår 17:04
Att tänka på vad man ska ha på sig när man begravs kanske känns avlägset, men poddaren och tv-profilen Lotta Lundgren vet precis vilka kläder hon ska ha.

Persson Giolito lämnar Netflixproduktion

igår 16:38
Författaren Malin Persson Giolito väljer att ta bort sitt namn från Netflix spänningsserie "I dina händer" – som baseras på hennes bästsäljande bok med samma titel, skriver Dagens Nyheter.

Såpainspelning på toppmöte

igår 16:18
Statsminister Ulf Kristersson (M) och hans kollegor får chans att bli tv-kändisar när franska tv-komedin "Parlement" tar fram kamerorna under veckans EU-toppmöte.