Prinsessan Estelle
I dag fyller prinsessan Estelle 7 år! - Foto: Jonas Ekströmer/TT, Linda Broström Kungl. Hovstaterna

Prinsessan Estelle fyller 7 år i dag – se de nya bilderna

För exakt sju år sedan föddes kronprinsessan Victoria och prins Daniels första barn – prinsessan Estelle. I dag fyller hon sju år och det firar Kungahuset med att släppa två nya bilder på henne.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Hipp, hipp, hurra! I dag den 23 februari fyller prinsessan Estelle hela 7 år. I samband med prinsessans födelsedag publicerade Kungahuset två nya bilder på sjuåringen – och visst är de underbara? 

Den första bilden visar när prinsessan Estelle och lillebror prins Oscar åker släde i snön bakom welshponnyn Viktor. Bilden är tagen för några veckor sedan utanför Rosendals slott på Kungliga Djurgården i ett snörikt Stockholm.

Prinsessan Estelle med lillebror prins Oscar. Bildkälla: Kungahuset.se/Linda Broström Kungl. Hovstaterna

Och vi kan se att prinsessan tappat flera tänder – och vi kan ju undra om tandfen varit på Haga Slott och hälsat på?

Estelle och ponnyn Viktor. Bildkälla: Linda Broström Kungl. Hovstaterna

Började skolan i höst

Prinsessan föddes på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna utanför Stockholm den 23 februari 2012 och var 51 centimeter lång och vägde 3 280 gram. Vid hennes dop den 22 maj samma år fick hon namnen Estelle Silvia Ewa Mary. 

Sedan den dagen för sju år sedan har prinsessan Estelle varit med om mycket. Hon har bland annat fått flera kusiner och en lillebror. 

I höstas började hon skolan på Campus Manilla på Kungliga Djurgården i Stockholm, något som du kan läsa mer om här. Men under hösten möttes skolan av skarp kritik av skolinspektionen, och dessutom blev prinsessan utsatt för kidnappningshot, läs om det här

Födelsedagspresenten avslöjad 

I samband med att kungen meddelande prinsessans namn vid en konselj, bara några dagar efter hennes födsel, tilldelades hon titeln: "Hennes Kungliga Höghet Estelle, Prinsessa av Sverige, Hertiginna av Östergötland". 

Varje år sedan hon blev ettåring har hon fått en födelsedagspresent av östgötarna – nämligen en berlock. När hon fyllde firade sin första födelsedag fick hon ett armband av dem, ett armband som har fyllts på med en berlock varje födelsedag. 

Nu i dag när hon fyller 7 år får hon sin sista berlock till armbandet, som nu är komplett. Sjuårs-berlocken är i 18 karats guld och föreställer ett asklöv, skriver Expressen

Att det just blev ett asklöv som gör armbandet komplett kan tänkas vara för att asken är Östergötlands landskapsträd. 

Stort grattis säger vi till prinsessan Estelle på 7-årsdagen! 

Vill du se hur det såg ut när prinsessan fyllde 6 år? Då kan du göra det här.

Kommer du i håg din sjuårsdag?
Tack för din röst!