Paulina Danielsson, Frida Boisen
Paulina "Paow" Danielsson tar hjälp av Trolljägarna. - Foto: TT, Anders Wiklund/TT

Paows hatstorm efter SD-utspelet: "Skrev att jag förtjänade att dö"

Paulina "Paow" Danielsson gick i somras ut med att hon skulle rösta på Sverigedemokraterna inför riksdagsvalet 2018. Det slutade i en hatstorm. I det senaste avsnittet av Trolljägarna ska nättrollen ställas mot väggen.


"Äcklig du är, SD tjejen", "äckliga rasisthora". Paulina "Paow" Danielsson, 25, har bloggat sedan hon var 14 år gammal, men hatet bara växer för varje år som går. Nu har hon fått nog, för i kvällens avsnitt av Trolljägarna ska programledarna Robert Aschberg och Frida Boisen ställa nättrollen mot väggen.

– Det här behöver verkligen få ett slut. Jag är så jävla trött på att höra hur dålig jag är, hur äcklig jag är, hur ful jag är, varje dag, säger Paow i Trolljägarna.

Elaka kommentarer har blivit en del av bloggarens vardag och Paow menar på att hon är en av de influencers som får utstå mest hat. Hon har hela tiden varit öppen med sin psykiska ohälsa och delat med sig av sina tankar på sin blogg. Men det är också blogginlägg som triggar de allra värsta nättrollen.

– Folk trycker på allting de kan trycka på, säger hon.

Gick ut med att hon skulle rösta på SD

Paradise Hotel-profilen har tidigare gått ut med att hon skulle rösta på Sverigedemokraterna inför riksdagsvalet 2018. Utspelet fick ett hätskt mottagande och hatet florerade i hennes sociala medier. Och kommentarerna ska ha triggats av andra influencers.

– Många influencers uppmärksammade det och la ut "avfölj henne", "hon är rasist". Det är väl trendigt att hata på dem (SD), säger Paow.

Influencers skapade ett drev

Hon menar på att influencers har eldat på sina fans och följare för att skapa ett drev mot profilen.

– Jag har fått så mycket kommentarer. Att jag förtjänat att dö, att jag förtjänar att bli gruppvåldtagen, säger hon.

När bloggaren gick ut med att hon skulle rösta på Sverigedemokraterna inför valet så visste hon att det skulle storma kring henne. Men hon trodde aldrig att hatet skulle bli så stort som det blev.

– Nu blev det som att jag borde hängas för att jag sa att jag röstar på Sveriges tredje största parti, säger Paow.

Hon ska ha polisanmält flera av kommentarerna, dock ska förundersökningarna ha blivit nedlagda.

Paulina "Paow" Danielsson får utstå mycket hat på sociala medier. Bildkälla: TV3

Missa inte Trolljägarna som sänds på TV3 varje måndag klockan 21:00!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på Trolljägarna?
Tack för din röst!