Stockholm

Joakim Lundells "Exposed" lockade fler än läkarprogrammet

Joakim Lundell är aktuell med Exposed
Joakim Lundell är aktuell med dokusåpan Exposed som redan har lockat rekordmånga sökande. Foto: Fredrik Sandberg/TT Bild

I april beräknas Joakim Lundells nya dokusåpa "Exposed" dra igång. På två veckor har hela 21 000 personer sökt till såpan – det är många fler än de som sökte till läkarprogrammet och andra populära utbildningar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I slutet av 2018 avslöjade Youtubeprofilen Joakim Lundell, 33, planerna över sin nya dokusåpa "Exposed". 

Det kommer att vara en livesändning, och i reklamen för "Exposed" avslöjades det att det kommer att vara 365 timmar live, dygnet runt och "ren psykisk stress". Den som vinner blir dessutom 250 000 kronor rikare.

I en intervju med Nyheter24 berättade Joakim om tankarna kring "Exposed". Och det kommer rent innehållsmässigt inte bli något "Paradise Hotel" direkt.

–  Sex kan du stryka. Vi kommer följa den policy Youtube har till 100 procent. Men vi vill också visa att man inte behöver supa sig redlös, och knulla för att få tittare, sa Joakim till Nyheter24 då. 

I samma intervju berättade Joakim även om hur han fick idén till "Exposed Live"

– Jag fick tanken från att om jag och Jonna kan få mer tittare av att filma vårt liv nästan varje dag och i stort sätt slå varenda tv-format på svensk tv, så varför kan jag inte slå rekord i tittare på en dokusåpa?, sa Joakim Lundell till Nyheter24 då.

Joakim och Jonna Lundell har över 880 000 prenumeranter på sin Youtubekanal. Bildkälla: Stella Pictures.

Rekordstort intresse för "Exposed"

I podcasten Mediepodden som drivs av Emanuel Karlsten och Olle Lidbom så berättar de att anmälan till dokusåpan nu är stängd efter att ha varit öppen i två veckor.

Under de 14 dagarna så blev det tydligt vilket enormt intresse det finns för dokusåpan. För det är minst sagt sanslöst många som är lockade av att vara med i "Exposed".

Hela 21 000 människor har sökt, och av de bedöms 17 000 av de vara "uppriktiga" enligt Lundells team, berättar Mediepodden.

För att ge lite perspektiv över hur många det är så kan vi säga att 7 335 personer sökte till juristprogrammet. Läkarprogrammet lockade 6 565 ansökningar, något som Karlsten och Lidbom pratar om i det senaste podavsnittet. 

År 2014 skrev Nyheter24 om hur "Paradise Hotel" lockade 11 000 ansökningar, vilket var fler än de som sökte till lärarutbildningen.

– Så vi slog Paradise Hotels rekord med 11 000 ansökningar med nästan dubbelt upp, har Joakim Lundell berättat för Mediepodden.

Ska du titta på Exposed?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.