Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är 5 saker som du vill veta om Magdalena Forsberg

- 22/03/2019, 18:29

Magdalena Forsberg, en av Sveriges genom tidernas bästa skidskyttar. Under våren 2019 är hon aktuell i Let's Dance, men vad har hon gjort mer efter sin karriär? Nyheter24 listar fem saker du vill veta om henne.

Magdalena Forsberg, föddes den 25 juli 1967 och är uppvuxen i Örnsköldsvik. Hon är känd genom hennes mångåriga karriär inom främst skidskytte.

Under våren 2019 är hon aktuell i TV4:s populära program "Let's Dance" där hon kommer att dansa med Fredric Brunberg

Men vem är hon egentligen och vad har hon mer gjort i sin karriär? Nyheter24 har listat fem saker du vill veta om henne.

Vunnit flera priser

Magdalena Forsbergs karriär startade 1994 och slutade 2002. Under sina aktiva år deltog hon i två olympiska spel, sju världsmästerskap och tio säsonger i världscupen. Under de olympiska spelen i Salt Lake City 2002 kammade hon hem två bronsmedaljer, i distans och sprint. Hon har även tagit 6 VM-guld och dussintals medaljer i världscupen.

Dessutom har hon även vunnit Jerringpriset fyra gånger – 1997, 1998, 2000 och 2001. 

Är även programledare 

Efter karriärens slut har hon gjort massor. Bland annat är hon sedan 2015 programledare för SVT:s program "Mitt i Naturen" tillsammans med Anders Lundin och Joakim Odelberg

Gift med tidigare längdskidåkare

När Magdalena Forsberg föddes hette hon Wallin i efternamn. 1996 gifte hon sig med den tidigare längdskidåkaren och skidskytten Henrik Forsberg. Då tog hon makens namn. 

Tillsammans har de två söner, Olle och Erik

Vann mästarnas mästare 

2013 var hon en av de tävlande i SVT:s program "Mästarnas Mästare". Magdalena Forsberg kämpade sig enda till final där hon fick tävla mot Anna Lindberg och Bernt Johansson

Hon gick segrande ur finalen och fick höja pokalen som "Mästarnas Mästare 2013".

Föreläser om mental träning

Numera åker hon runt och föreläser om målbildning och mental träning. Dessutom är hon även ambassadör för Cancerfonden, där hon gör flera uppdrag.

– Jag är med i egenskap av den som står för rörelse och motion, uppmuntra till det och gå ut med budskapet att det kan minska risken för att drabbas för cancer. Vardagsmotionen är det viktigaste, det handlar inte om att bli världens bästa skidskytt. Det är ingen garanti, men man kan hamna i en annan riskgrupp, har hon tidigare berättat för SportExpressen.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en av Magdalena Forsbergs rivaler i Let's Dance, Thomas Ravelli.Honom kan du läsa mer om här!

Kollar du på Let's Dance i år?