LaGaylia Frazier
LaGaylia Frazier är en av deltagarna i Let´s Dance 2019. - Foto: TT

Här är allt du vill veta om LaGaylia Frazier

Premiären av TV4:s underhållningsprogram Let's Dance går av stapeln på fredagskvällen. LaGaylia Frazier är en av deltagarna och Nyheter24 har tagit fram det du vill veta om sångerskan.


Det börjar äntligen närma sig premiären för den nya säsongen av succéprogrammet Let's Dance. 

Bland de kända deltagarna ser vi bland annat sångerskan LaGaylia Frazier, 58, som kommer att dansa med Tobias Bader. 

Nyheter24 har tagit fram det du troligtvis vill veta om Talang-jurymedlemmen och sångerskan LaGaylia Frazier.  

Sångerska 

Det LaGaylia Frazier främst är känd för är sin karriär som sångerska. Hon är född och uppvuxen i Miami, Florida, och flyttade till Sverige 2001. Hon har bland annat turnerat med Putte Wickman och med Roberts Wells konsertturnéer Rhapsody in Rock. 

Drömmen var att bli läkare 

LaGaylia var duktig i skolan och fick till och med hoppa över en årskurs. Hon gick i en specialklass för begåvade elever, hade högsta betyg och drömde om att bli läkare, detta berättade Frazier i en intervju med Aftonbladet

LaGaylia Frazier är en av deltagarna i Let's Dance 2019. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT

Sångkarriärens början 

LaGaylia spelade klassiskt piano i flera år och var duktig på att sjunga. När det blev dags för högre utbildning hade hennes mamma inte råd att betala för den linje som kanske skulle ha lett till läkaryrket. Men om hon valde sång som huvudämne fick hon stipendium – och så blev det. 

Efter skolan började hon att sjunga på klubbar i Miami. Sedan uppträdde hon på ett kryssningsfartyg där ett svenskt företag hade ett stort event. Hon gjorde succé och efter det började hon att flyga till Sverige för framträdanden. 

Talang

Sedan 2017 har LaGaylia Frazier varit en av jurymedlemmarna i TV4:s underhållningsprogram Talang. Den senaste säsongen satt hon i juryn tillsammans med Bianca Ingrosso, Alexander Bard och David Batra. 

Melodifestivalen 

LaGaylia Fraizer har tävlat i Melodifestivalen två gånger. Första gången, 2004, sjöng hon ”It's In The Stars” och blev femma i sin deltävling. Andra gången hon ställde upp, 2005, sjöng hon powerballaden ”Nothing At All” och tog sig till andra chansen. 

Let´s Dance har premiär fredag 22 mars 20:00 på TV4. 

Vill du läsa mer om deltagarna i årets säsong av TV4:s mest älskade program kan du göra det här! 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på Let's Dance?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

3 timmar sedan

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.