Salma Hayek
Salma Hayeks make skänker en miljard kronor till återuppbygget av Notre-Dame. - Foto: TT

Salma Hayeks make skänker en miljard: ”vill rekonstruera Notre-Dame”

Hollywoodstjärnan Salma Hayeks make lovar en miljard kronor för att säkra återuppbyggnaden av Notre-Dame. Det var under måndagskvällen som stora delar av den ikoniska katedralen totalt förstördes i en brand.


En kraftig brand bröt ut i 1100-tals katedralen Notre-Dame, i Paris, under måndagskvällen. Branden är nu släckt och det krävdes hela 400 brandmän för att få kontroll på den. Stora delar av katedralen är totalt förstörda. 

Frankrikes president Emmanuel Macron höll en presskonferens i Paris på måndagen och meddelade att katedralen kommer att byggas upp igen. 

Nu har en insamling startats för att finansiera återuppbyggandet  och oväntat stöd kom från Hollywoodstjärnan Salma Hayeks make. 

Oväntat stöd från miljardär 

Hollywoodstjärnan Salma Hayek, 52, är gift med François-Henri Pinault, 56. Hennes man tillhör en av Frankrikes rikaste familjer – och nu går han ut med uppgiften att han och hans far kommer att bidra med 100 miljoner euro till återuppbyggandet av Notre-Dame.

– Jag och min pappa har bestämt att vi ska bidra med 100 miljoner euro från Artémis för att bidra till den nödvändiga återuppbyggnaden av Notre-Dame, säger François-Henri Pinault i ett pressmeddelande.

Familjens holdingföretag heter Artémis och äger den världskända auktionsfirman Christie’s och det franska politiska veckomagasinet Le Point. Det äger även en majoritet av aktierna i Keringgruppen som i sin tur äger de franska lyxmärkena Gucci, Alexander McQueen och Yves Saint Laurent. 

Totalt uppgår familjens förmögenhet till 28 miljarder euro, vilket gör den till en av Frankrikes rikaste, enligt Sky News. 

Salma Hayek har uttryckt sin bestörtning över branden på sin Instagram. Bildkälla: Instagram/salmahayek

”Som många andra är jag chockad och bedrövad över att se Notre-Dames skönhet förvandlas till rök. Jag älskar dig, Paris”, skriver Salma Hayek på sin Instagram.

Vill du läsa mer om branden i Notre-Dame kan du göra det här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

PJ Anders Linder lämnar tidskriften Axess

Därför är Steffi Mendez extremt känd – utanför Sverige

Stephanie "Steffi" Mendez är dotter till DJ Mendez, och utanför Sverige är hon extremt känd. Här är allt du vill veta om Steffi – relationen med Dante Lindhe, familj, barn, jobb och mycket mer.

Pernilla Wahlgren flyttar: “Har lite hybris”

1 timme sedan
I ett Instagram-inlägg berättar Pernilla Wahlgren om flytten, något som hon förklarar ha "lite hybris" över. Nu hamnar hon nämligen på samma ställe som Sarah Jessica Parker.

Robinson-Hannas svar på Charlottas anklagelse: "Onödigt"

1 timme sedan
För Charlotta Hedlund, 30, var det "en chock" när hon hörde vad några av de andra "Robinson"-deltagarna sa om henne i synkar. Men enligt Hanna Danemyr, 45, finns en enkel förklaring. – Att gå i klinch med någon när man lever under de förhållanden vi gjorde, skulle bara skapa en otrevlig stämning, säger hon till Nyheter24.

Marcus & Martinus ger ut sina memoarer

1 timme sedan
Marcus & Martinus ska berätta historien om sina liv i en ny bok som ges ut i november. Boken "Två röster, en historia" är skriven tillsammans med journalisten Frida Söderlund, som vill ge de norska tvillingarna chansen att prata till punkt.

Julia Franzén rånad i soprummet – det här tog tjuven

2 timmar sedan
Julia Franzén blev under veckan rånad av en tjuv medan hon väntade på en taxi. Men vad fick den elaka tjuven egentligen med sig?