Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför stoppas Madonna från att uppträda på ESC finalen

Nöje | 15/05/2019 12:31

Förra månaden blev det klart att Madonna ska vara mellanakt i Eurovison Song Contest 2019 – det var iallafall så det verkade. Nu har det nämligen framkommit att superstjärnan inte skrivit på kontraktet, och utan det blir det ingen show.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Madonna ska uppträda i Eurovison Song Contest 2019 – och den stora summan pengar hon ska få för att göra det. 

Men nu visar det sig att det omtalade framträdandet kanske inte ens kommer bli av. Det efter att arrangörerna erkänt att superstjärnan ännu inte skrivit på kontraktet – trots att den stora finalen bara är några dagar bort. 

"Konstig situation"

Norska Jon Ola Sand, exekutiv chef för Eurovison, erkände igår för The Jerusalem Post att den omtalade mellanakten ännu inte är en "färdig affär". 

– Vi är i en situation nu som är lite konstig. Vi har en artist som vill delta, och som vi skulle älska att välkomna på scen, men vi har inget signerat kontrakt, säger han till tidningen.

Jon Ola Sand
Jon Ola Sand, exekutiv chef för Eurovison Song Contest 2019. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT

Politiska oenigheter 

Varför stjärnan inte skrivit på kontraktet berättar inte Jon Ola, men utifrån hur mycket pengar världsartisten erbjudits är det troligtvis inte en ekonomisk fråga. 

Madonna
Bildkälla: Jose Luis Magana/AP

Istället finns spekulationer om att det vore ett politiskt problem då det redan i april inkom rapporter om att Madonna blivit osams med arrangörerna för att hon vill sjunga en låt med ett politiskt budskap, enligt SkyNews.

Måste signeras inom några dagar

Jon Ola är dock väldigt tydlig med att de behöver ett påskrivet kontrakt för att Madonna ska uppträda. 

– Vi förhandlar just nu, vi är i slutstadiet av det, men om det inte är något kontrakt signerat den här veckan kommer hon inte vara på scenen.

Madonna
Bildkälla: Evan Agostini/AP

Även om det är oklart om Madonna dyker upp i rutan på lördag kommer vi iallafall se ett bekant ansikte imorgon. Då är nämligen vår egna Måns Zelmerlöw mellanakt! Det skriver brittiska Metro.

Apropå Eurovison, här är alla viktiga datum att ha koll på!

Vill du se Madonna uppträda i ESC 2019?