Pernilla Wahlgrens ord efter rasistanklagelserna mot Benjamin Ingrosso

- 14/06/2019, 14:56 -

Benjamin Ingrosso har hamnat i blåsväder efter att påstås ha uttryckt sig rasistiskt under en utekväll på Stureplan. Någonting han själv nekar till. Nu försvaras han av mamma Pernilla.

Benjamin Ingrosso har minst sagt hamnat i ett rejält blåsväder. 

Det var för två dagar sedan som Youtubern Skrilla la ut en video där han berättar om hur artisten Benjamin Ingrosso, 21, ska ha kallat en kvinna för "jävla afrikan". Även Youtubern Lina Dawood tar upp det hela i en video. 

Det var under en kväll på Stureplan som en kille var ute med sina två tjejkompisar. En av tjejerna ska då ha sett Benjamin och reagerat genom att säga något i stil med "Shit, det är Benjamin Ingrosso!".

– Det som händer då är att han backar undan och skriker till argt liksom "jävla afrikan". Hon blir helt stum, berättar killen som var med under kvällen i ett ljudklipp som Skrilla har lagt ut.

Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso anklagas för att ha uttryck sig rasistiskt. Bildkälla: Stella Pictures

– Hon var inte arg – hon var chockad. Att det var han och att han sa det där, berättar han vidare.

På Instagram har flera besvikna fans skrivit arga kommentarer och kallat Benjamin för rasist. 

Nu har Benjamin själv bemött anklagelserna och säger att det hela är ett missförstånd. 

"Jag har pratat med en av personerna som var med i gruppen som tyckte sig höra påståendet. Vi pratade länge om rätt och fel och båda fick dela hur vi uppfattat situationen. Det framkom att de hört något som jag, med handen på hjärtat, inte har sagt. Vi redde ut situationen och kom överens om att lägga detta bakom oss", skriver han på Instagram.

Bianca Ingrosso la under fredagen upp en bild från sin väns möhippa – där Benjamin är med på bilden. Men istället för glada kommentarer så fylldes snabbt kommentarsfältet med arga ord om Stureplans-händelsen. 

Men någon som då klev in och försvarade Benjamin – det var mamma Pernilla Wahlgren

Pernillas kommentar
Pernilla gick snabbt in och kommenterade med ord och inga visor. Bildkälla: Bianca Ingrosso Instagram

"Jag blir så trött ledsen och förbannad på när folk försöker skapa drev på totala osanningar utan att kolla upp om det är sant eller inte. Så jäkla dåligt", skriver hon.

Fortfarande så haglar arga kommentarer in på familjen Ingrosso/Wahlgrens sociala medier. 

Använde n-ordet i sin podd

Men Pernilla själv har faktiskt varit med om liknande anklagelser själv. Detta efter att ha använt n-ordet i sin podd hon har tillsammans med Sofia Wistam

Pernilla berättar att hon hade hittat en intervju där hennes mamma Christina Schollin, som är skådespelerska, berättade om hur det var att spela mot skådespelaren Johnny Nash. 

Pernillas mamma hade använt n-ordet genomgående i intervjun, och när Pernilla berättar om det så använder hon n-ordet flera gånger.

– Det finns ju gamla sånger och jag menar Pippis pappa var ju n-ordet (reds.anm) kung, säger Pernilla och fortsätter:

– Förr i tiden visste man ju inte bättre, säger Pernilla.

Efter att Pernillas okänsliga ordval har uppmärksammades så tvingades hon att stänga av kommentarsfältet på sin Instagram.