William Spetz starka ord till sin mormor: "Du lever inom mig"

- 14/06/2019, 16:18

I kvällens program "Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?" får vi se William Spetz känslosamma scenföreställning. Och på Instagram har han skrivit starka ord om sin bortgångna mormor.

I kvällens scenföreställning Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme? träffar vi komikern och skådespelaren William Spetz, 23, på är en tragikomisk resa. 

Under hans föreställning får vi höra minnen som format Spetz liv, bland annat identitetssökande, prestationsångest och Snapchat-flörtar. Föreställningen är utformad som om Spetz berättar om detta för sin bortgångna mormor.

På Instagram öppnar komikern upp om saknaden efter sin kära släkting och hur hon har inspirerat honom genom livet – och till idén för föreställningen.

"Vi åker på turné och varje kväll när jag står bakom skynket vid scenkanten och ser publiken komma in, så föreställer jag mig alltid att du också kommer in och sätter dig på en stol längst fram, med ditt mörkröda läppstift och senapsgula jacka."

Han fortsätter:

"Jag har levt med föreställningen så länge och imorgon är det slut på riktigt. Då sänds den och sedan är det kapitlet avslutat. Men alla timmar av att ha spelat upp vårt liv tillsammans har ristat in dig ännu djupare i mitt hjärta. Varför ska man släppa taget? Håll kvar för blotta jävla livet", skriver Spetz på Instagram.

Spetz medverkade nyligen i dramaserien Störst av allt tillsammans med Felix Sandman. Nyheter24 har tidigare listat allt du behöver veta om komikern i artikeln här!

Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme? sänds ikväll på SVT1 klockan 20.00!

Kommer du titta på Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?