Tupac Shakur
Tupac Shakur skjöts den 7 september 1996. Han avled den 13 september. - Foto: AP Photo/File/TT Bild, Stella Pictures

Ex-polisen avslöjar: "Han mördade Tupac Shakur"

Tupac Shakur dog den 13 september 1996 efter att ha skjutits med fyra skott. Ingen har dömts för mordet – men en tidigare polis vid LAPD är övertygad om att han vet vem som dödade Tupac.


Söndag den 16 juni skulle rapstjärnan Tupac Shakur ha fyllt 49 år. Men den 7 september 1996 sköts han i en drive-by shooting i Las Vegas. 

Några dagar senare – närmare bestämt den 13 september 1996 – så avled stjärnan efter skadorna från de många skotten.

Ingen dömdes för mordet, men de senaste 20 åren har det spekulerats om vem som låg bakom dådet. En lång ouppklarad mordhistoria som nu kanske börjar närma sig ett slut.

Nu kan vi ha svaret på frågan vem som sköt Tupac. I alla fall har det klarnat något kring olika teorier som kan ligga bakom mordet på rapparen.

Här ser vi Tupac i New York den 4 september 1996 – bara några dagar innan han sköts till döds. Bildkälla: AP Photo/Todd Plitt/TT Bild

En teori är att producenten Suge Knight skulle ha beställt mordet, och en annan – hårt kritiserad teori  – är att det var rapparen Notorious B.I.G. som låg bakom Tupacs död.

En tredje teori är att en man vid namn Orlando "Baby" Anderson var den som avfyrade vapnet och dödade Tupac.

Greg Kading var tidigare polis och jobbade då på LAPD. På Tupacs födelsedag avslöjade han nu vem han tror är den som tog Tupacs liv – och Greg tror alltså på teorin att Orlando var den skyldiga. 

Tupac Shakur blev 25 år gammal. Bildkälla: AP Photo/Adam Nadel/TT Bild

Anderson var under sin livstid medlem i gänget South Compton Crip, som var rivaler till Tupac. Orlando ska ha blivit misshandlad av Tupac – och motivet ska alltså ha varit en hämnd för den misshandeln, skriver brittiska Metro.

– Anderson var killen som Tupac hade ett slagsmål med tidigare under kvällen och han kom tillbaka och hämnades med sitt gäng. Det är egentligen inte så mycket mystik över de här morden, trots att det finns många konspirationsteorier, säger Greg till Today Australia, skriver Metro. 

Greg Kading är övertygad om att Orlando Anderson var den man som dödade Tupac. Bildkälla: 9 News

Under utredningen var Anderson huvudmisstänkt, men nekade konsekvent till någon som helst inblandning i mordet på Tupac. Han åtalades aldrig. 

Orlando Anderson dog 1998 i en gängrelaterad skjutning. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!