Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Peg Parnevik fälls efter bilden om intima problemet

- 18/06/2019, 14:03

Peg Parnevik la ut en bild på Instagram där hon berättade om sina flytningar. Nu har bilden fällts – anledningen är att det var ett reklamsamarbete som hon inte hade markerat ordentligt.

Det var i februari tidigare i år som artisten Peg Parnevik, 23, la ut en Instagrambild på sig själv sittande i en soffa. I knäet hade hon spridit ut några trosskydd och i handen höll hon ett paket med trosskydd från märket Always. Till bilden skrev Peg om sina flytningar.

"Ja jag vet, det är lite pinsamt och jobbigt att prata om. Men vet ni?! Det är naturligt, det är normalt, och det är på tiden att vi snackar om det. Själv tyckte jag alltid att det var super skämmigt att jag hade ”äckliga” trosor. Trodde typ att det var fel på mig! Man ska väl dofta blommor och vara hel-torr?! Får andra såhär? Men nu fattar jag! Det är ok! Det är naturligt! Det är en del av livet", skrev hon.

Peg Parnevik
Peg Parnevik berättade om sina flytningar. Bildkälla: Stella Pictures

Tv-profilen och sångerskan avslutade inlägget med att berätta att hon använder märkets trosskydd när hon har flytningar.

"Nuförtiden använder jag Always trosskydd om jag känner att jag har lite extra flytningar! I swear, har antingen på mig en eller en i väskan. Och mest av allt har jag verkligen insett att jag måste fira min kropp för hur den är och hur fantastiskt den fungerar. Jag är en tjej som svettas, är hårig och får flytningar. Så är det bara. Och det är faktiskt fantastiskt!", skrev Peg.

Peg har över 250 000 följare, och bilden fick över 10 000 likes. Men det var något som var lurt...

Bilden var nämligen ett annonssamarbete, och Peg hade inte markerat ut det ordentligt. 

En privatperson anmälde annonsen, och nu fälls hon av Reklamombudsmannen, skriver branschtidningen Resumé.

Anledningen till att Peg fälldes var att reklammarkeringen först kom i slutet av texten. Något som idag är åtgärdat.

Peg Parnevik
Peg Parnevik har nu ändrat texten. Bildkälla: Instagram/pegparnevik

Att fällas av Reklamombudsmannen innebär inget "straff" så som böter eller liknande, skriver de på sin hemsida. 

Tidigare i veckan skrev Nyheter24 om influencerprofilen Margaux Dietz som möts av kritik efter sitt annonssamarbete med den italienska kedjan Calzedonia. "Det blir bojkott från min sida", skriver ett fan.Här kan du läsa mer om det.