Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Molly Hammar i Allsång Skansen: Här är allt du vill veta

- 02/07/2019, 16:28

I kvällens Allsång på Skansen får vi se artisten Molly Hammar uppträda. Du kanske känner igen henne från hennes medverkan i Idol? Eller Melodifestivalen? Nyheter24 listar det du vill veta om henne.

Molly Pettersson Hammar, 23, är en av de svenska stjärnorna som uppträder på Allsång på Skansen ikväll. 

Det blir en stjärnspäckad kväll – förutom musik från Molly bjuds vi även på uppträdanden från Laleh, Owe Thörnqvist och Sandro Cavazza.

Och kanske känns Mollys namn bekant? Men du kanske inte riktigt kan placera henne? Nyheter24 har listat det du förmodligen vill veta om den svenska sångerskan!

Idol 

Molly Hammar var med och tävlade i TV4:s talangtävling Idol 2011. Hon vann verkligen publikens hjärtan och lyckades ta sig hela vägen till fjärdeplats i tävlingen. 

Romans med Robin Stjernberg 

Under idol-tiden 2011 uppstod det en romans mellan Molly och en annan deltagare i tävlingen, nämligen Robin Stjernberg. De unga turturduvorna var bara 16 respektive 20 år på den tiden och båda uttalade sig i media och sa att de var kära i varandra.

Melodifestivalen 

Trots sin unga ålder har Molly ställt upp i Melodifestivalen två gånger. Första gången hon var med och tävlade var 2015, då med låten ”I’ll Be Fine”. I första deltävlingen hamnade hon på sjätte plats. 

Hon var även med och tävlade i mello året därpå, den gången gick hon vidare till Andra chansen. 

Molly
Molly Hammar uppträder ikväll på Allsång på Skansen. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT

Dotter till två jazzmusiker 

Molly har minst sagt musiken i blodet. Hon är nämligen dotter till jazzmusikerna Mimmi Hammar och Andreas Pettersson. Uppväxten präglades av soul och RnB, vilket märks i hennes egen musik. 

Senaste året har Molly gjort sig ett namn med sin frigjorda RnB. Hennes EP "Sex" hyllades som 2018 års bästa släpp av Aftonbladet. 

Succé i Storbritannien 

Molly gör nu musik i London. I våras släppte hon singeln "No Place Like Me", som hon gör tillsammans med Big Narstie, en brittisk rappare. 

I en intervju med tidningen Café berättar Molly att hon är en up-n-coming i England. 

Folk i Storbritannien uppskattar generellt röster på ett väldigt fint sätt så jag antar att det är därför jag får den backning jag får här. Jag är väldigt tacksam över det, säger Molly.

Allsång på Skansen visas på SVT1 20:00. 

Tittar du på Allsång på Skansen?