Molly Hammar
Molly Hammar uppträder på Allsång på Skansen ikväll. - Foto: TT

Molly Hammar i Allsång på Skansen: Här är allt du vill veta

I kvällens Allsång på Skansen får vi se artisten Molly Hammar uppträda. Du kanske känner igen henne från hennes medverkan i Idol? Eller Melodifestivalen? Nyheter24 listar det du vill veta om henne.


Molly Pettersson Hammar, 23, är en av de svenska stjärnorna som uppträder på Allsång på Skansen ikväll. 

Det blir en stjärnspäckad kväll – förutom musik från Molly bjuds vi även på uppträdanden från Laleh, Owe Thörnqvist och Sandro Cavazza.

Och kanske känns Mollys namn bekant? Men du kanske inte riktigt kan placera henne? Nyheter24 har listat det du förmodligen vill veta om den svenska sångerskan!

Idol 

Molly Hammar var med och tävlade i TV4:s talangtävling Idol 2011. Hon vann verkligen publikens hjärtan och lyckades ta sig hela vägen till fjärdeplats i tävlingen. 

Romans med Robin Stjernberg 

Under idol-tiden 2011 uppstod det en romans mellan Molly och en annan deltagare i tävlingen, nämligen Robin Stjernberg. De unga turturduvorna var bara 16 respektive 20 år på den tiden och båda uttalade sig i media och sa att de var kära i varandra.

Melodifestivalen 

Trots sin unga ålder har Molly ställt upp i Melodifestivalen två gånger. Första gången hon var med och tävlade var 2015, då med låten ”I’ll Be Fine”. I första deltävlingen hamnade hon på sjätte plats. 

Hon var även med och tävlade i mello året därpå, den gången gick hon vidare till Andra chansen. 

Molly Hammar uppträder ikväll på Allsång på Skansen. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT

Dotter till två jazzmusiker 

Molly har minst sagt musiken i blodet. Hon är nämligen dotter till jazzmusikerna Mimmi Hammar och Andreas Pettersson. Uppväxten präglades av soul och RnB, vilket märks i hennes egen musik. 

Senaste året har Molly gjort sig ett namn med sin frigjorda RnB. Hennes EP "Sex" hyllades som 2018 års bästa släpp av Aftonbladet. 

Succé i Storbritannien 

Molly gör nu musik i London. I våras släppte hon singeln "No Place Like Me", som hon gör tillsammans med Big Narstie, en brittisk rappare. 

I en intervju med tidningen Café berättar Molly att hon är en up-n-coming i England. 

Folk i Storbritannien uppskattar generellt röster på ett väldigt fint sätt så jag antar att det är därför jag får den backning jag får här. Jag är väldigt tacksam över det, säger Molly.

Allsång på Skansen visas på SVT1 20:00. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på Allsång på Skansen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

1 timme sedan

Nas kommer till Sverige

2 timmar sedan
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

3 timmar sedan
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

idag 14:18
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?